Vloerbekleding

Trends in vloeren voor 2015

Trends in vloeren voor 2015
foto: ETS Europe
Een vloer is iets wat je nodig hebt, zonder vloer is je huis niets waard. Het is daarom ook belangrijk om een goede vloer te hebben, maar het is vooral ook belangrijk om een vloer te hebben die voldoet aan de nieuwste trends. Bent u van plan op korte termijn een nieuwe vloer te leggen? In dit artikel kunt u meer informatie vinden over de verschillende trends in vloeren het komende jaar.

Houten vloeren

Visgraat vloer

houten visgraat vloer
De nieuwste trend in houten vloeren zijn visgraat vloeren, Vroeger zag je altijd de klassieke, smalle en vaak glanzende vloer, maar nu is de visgraat vloer stoerder met brede, robuuste houten planken. Dit geeft een moderne en warme uitstraling, de vloer is duurzaam en het geeft de woning een eigentijds karakter.
Bron: droomhome.nl/interieur/vloeren/houten-vloeren-comeback-visgraat-vloer.html

Natuurstenen/stenen vloeren

Chique marmer

Natuursteen, marmeren vloer
Marmer komt vooral vaak voor in de tinten wit, grijs en roze. Het enige nadeel is dat de vloer wat gevoeliger is voor krassen, maar hierdoor valt een gezoet oppervlak vaak te prefereren. Houd wel rekening met het feit dat marmer slecht tegen zuren kan.
Bron: www.wonenonline.nl/vloer/tegels-plavuizen/natuursteen-de-trends.html

Keihard graniet

granieten vloer
Graniet is een van de hardste steensoorten. De steensoort is via magma uit vulkanen opgeweld uit de aardkern. Graniet heeft een gespikkeld karakter, graniet is ook goed bewerkbaar ondanks de hardheid van deze steensoort. Graniet is ongevoelig voor zuren en wordt vaak gebruikt als aanrecht, maar het is natuurlijk ook een goede vloer omdat er eigenlijk niks mee kan gebeuren.
Bron: www.wonenonline.nl/vloer/tegels-plavuizen/natuursteen-de-trends.html

Tegelvloer met vloerverwarming

tegelvloer met vloerverwarming
Wie ooit vloerverwarming heeft ervaren, wil nooit meer anders. Met vloerverwarming wordt een woonkamer of badkamer pas echt aangenaam. Dit in combinatie met een moderne tegelvloer scoort vaak heel goed. Het is ook niet gek dat dit nu een van de nieuwste trends in de vloeren branche is.
Bron: www.design-vloer.nl/

Siergrindvloer

Een siergrindvloer voelt warm aan, de basis van een siergrindvloer is natuurlijke siergrind. Een siergrindvloer is gemakkelijk te onderhouden. Wekelijks stofzuigen en minimaal 1 keer per jaar goed schrobben is voldoende. Siergrind is in veel kleuren beschikbaar, de populairste kleuren zijn zwart, olijf groen, grijs en lichtbruin.
bron: www.design-vloer.nl

Gietvloer

GietvloerSteeds meer mensen kiezen voor een gietvloer voor hun woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer door zijn moderne uitstraling.
Ze zijn naadloos, kleurecht, kras- en vochtbestendig, slijtvast, geluidsdempend en gaan tientallen jaren mee. Gietvloeren hebben als voordeel dat ze warm en comfortabel aanvoelen, ze zijn goed te onderhouden en ze zijn allergieën vrij.
Bron: www.design-vloer.nl

Betonlook vloer

Betonlook vloerEen betonlook vloer is een soort gietvloer met een apart design. De trend is de laatste jaren terug gegaan naar stijlvol en basic. Dit is ook het gevoel wat de betonlook geeft. De vloeren zijn brandveilig, naadloos, vloeistofdicht en antiallergisch. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en hebben een moderne uitstraling.
Bron: www.design-vloer.nl

Ook interessant