Is er een verschil in ondervloeren?

Bron: Investonline
Een ondervloer voorziet een woning van functionaliteit die onmisbaar is. Onder andere stabiliteit, comfortabeler lopen, bescherming tegen beschadiging en thermische en akoestische isolatie. Er is echter een verschil in ondervloeren die je kunt gebruiken, afhankelijk van de ondergrond in je woning, en je eigen wensen.

Verschillende soorten ondervloeren

Een rubberen ondervloer is uitstekend voor het dempen van geluid. Mensen die in een appartement wonen is deze variant zeker aan te raden, omdat je hiermee je geluidsoverlast voor de onderburen vermindert. Het biedt ook de hoogste kwaliteit en stevigheid, waardoor het lopen over de vloer comfortabeler is. Een ondervloer kan ook gebruikt worden om een vloer egaal te maken. Voor een goedkopere optie kun je kiezen voor ondervloeren die gemaakt zijn van schuim. Woningen met een vloerverwarming hebben een specifieke ondervloer nodig die goed kan ventileren, en woningen die zich op de begane grond bevinden hebben een variant nodig met een vochtwerende beschermlaag.

Locatie van gebruik

Het verschil in ondervloeren heeft ook te maken met de locatie waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Een ondervloer die in de woonkamer geplaatst wordt, moet zeer stevig zijn omdat er vaak op gelopen zal worden. Voor in de slaapkamer is het verstandiger om een variant te plaatsen die zachter is, zodat het comfortabeler is.

De juiste dikte

ondervloerenOndervloeren hebben een verschil in dikte. Hoe dikker hoe meer geluid er gedempt kan worden, en hoe minder snel er slijtage plaats zal vinden. Het is altijd aan te raden om deskundig advies te vragen, dit kan zowel online als bij een fysieke winkel. Iedere woning is weer anders, en om er zeker van te zijn dat je de beste ondervloer krijgt voor jouw behoeftes, kun je het beste aan de leverancier vragen wat je precies nodig hebt.

Kortom, er zijn vele verschillen in ondervloeren, in zowel materiaal, dikte en functie. Door te kijken naar de situatie in je woning, en naar je eigen wensen, ben je altijd in staat om een ondervloer te vinden die perfect bij je past.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo