Kies de juiste badkamervloer

Bron: Interieurtips.nl
Kies de juiste badkamervloer
De vloer in de badkamer heeft meerdere functies, de vloer moet namelijk decoratief en comfortabel zijn. Doordat er veel verschillende vloeren zijn die in uw badkamer te plaatsen zijn, is het voor u gemakkelijk om de vloer bij de rest van uw woning aan te passen. De vloer moet echter wel functioneel zijn, een betonnen of houten vloer zijn niet geschikt. Beton is, over het algemeen, niet fijn om over te lopen. Daarnaast kan het beton poreus zijn. Door combinatie met water kan hier snel een beschadiging ontstaan in het beton. Bij een houten ondervloer is houtrot een veel voorkomend fenomeen als u niet de juiste houtsoort/parket kiest. Bedenk dus goed voor welke vloer u kiest.

Mate van comfort

De vloerbedekking in de badkamer moet wel voldoen aan een mate van comfort. De vloer dient een fijne structuur te hebben met een fijn loopgevoel. Aan de andere kant dient het ook makkelijk schoon te houden zijn. Er zijn veel verschillende materialen op de markt die aan te sluiten zijn bij de rest van uw woning. De badkamer is echter wel een natte plek en hierdoor zullen niet alle materialen mogelijk zijn. Voor uw badkamer zijn verschillende materialen zoals tegels, natuursteen, kunststof een goede mogelijkheid.

Kies de juiste badkamervloer

Vloertegels

In de meeste badkamers liggen vloertegels, dit komt omdat ze hard, duurzaam, waterbestendig en eenvoudig schoon te houden zijn. De tegels kunnen erg glad zijn en zijn daarom vaak voorzien van een extra laag anti-slip. Dat is in een natte badkamer geen overbodige luxe. Gewone vloertegels zijn erg koud aan de voeten. Met vloerverwarming in de badkamer worden deze tegels lekker warm en zult u geen last krijgen van koude voeten. Het is ook niet gek dat het grootste deel van Nederland vloertegels heeft in de badkamer. De tegels zijn er namelijk in eindeloze varianten te verkrijgen. Mat, glanzend, klein, groot en met verschillende patronen om de badkamervloer passend te maken bij de rest van de woning.

Natuursteen

Natuursteen geeft uw badkamer een luxueuze uitstraling. Deze vloeren zijn van marmer, leisteen of graniet en zijn heel duurzaam. Er is weinig keuze in kleur omdat het natuurstenen zijn maar hierdoor zijn ze wel uniek. Het natuursteen past in elke badkamer, van design tot een klassieke badkamer. Natuursteen is ook een uitstekende combinatie met vloerverwarming. Natuursteen houdt de warmte vast en geeft dit geleidelijk af. Hierdoor blijft de warmte langer hangen, waardoor u minder hoeft te stoken.

Kies de juiste badkamervloer

Kunststof

De kunststofvloeren zijn onder te verdelen in drie varianten, vinyl, PVC en linoleum. Vinyl is de meest gebruikte en staat ook goed aangeschreven. Deze kunststofvloeren zijn heel gemakkelijk schoon te houden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op deze vloeren zit een toplaag die voorkomt dat de vloer gaat slijten en dat er krassen op komen. Hoe beter de kwaliteit van de toplaag, hoe minder snel de vloer slijt en hoe minder krassen er zichtbaar zijn. Door de grote diversiteit aan kleuren zijn de kunststofvloeren gemakkelijk aan te passen aan de rest van de woning.

Kies de juiste badkamervloer

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo