Hoe kun je een houten tafel beschermen?

Bron: Bouw & Wonen
Hoe kun je een houten tafel beschermen?
Als je net nieuwe meubels hebt aangeschaft, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw houden. Dit zal niet altijd lukken. Een huis is natuurlijk in de eerste plaats om in te leven. Er mag dus genoten worden in een huis door je vrij te gedragen. Wel zijn er manieren om je meubels te beschermen tegen bepaalde invloeden. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, dan wil het natuurlijk nog wel eens voor komen dat er iets gemorst wordt. Het zal niet uitzonderlijk zijn dat er wel eens wat drinken over een stoel of over de vloer gaat. Dit kan ook gebeuren met eten.

Daarnaast vinden jonge kinderen het over het algemeen leuk om wat te knutselen en te kleuren. Dit knutselen en kleuren gebeurt vaak aan de keukentafel. Het zal niet de eerste keer zijn als er door dit knutselen sporen achterblijven op de tafel. Denk aan strepen van een stift omdat er tijdens het kleuren is uitgeschoten. Of een kloddertje verf wat op de tafel terecht komt.

Veel mensen hebben een houten tafel. Voor deze houten tafel is er een goede methode om deze te beschermen. Overigens niet alleen tegen de gebruikerssporen van het knutselen. Denk ook aan vettigheid die er wellicht op de tafel komt omdat we elke dag aan deze keukentafel eten. En niet alleen de kinderen morsen wel eens wat. Ook wij als volwassenen kunnen er wat van.

Je houten tafel behandelen

Een houten tafel is heel goed te behandelen. Door de tafel te behandelen kunnen bepaalde dingen niet in het hout trekken. Denk bijvoorbeeld aan de jus bij het avondeten. Door een beschermlaagje aan te brengen middels de tafel te oliŽn blijft de jus er eerst bovenop liggen. Hierdoor kun je het rustig afnemen voordat het in het hout trekt.

Vraag je jezelf nu af welk middel je dan moet hebben voor deze behandeling? Daarvoor geven we je hieronder wat adviezen.

Tafel oliŽn

Een tafel oliŽn kan perfect met het merk Osmo. Osmo Nederland heeft een goede olie voor een passende behandeling van jouw houten keukentafel, eettafel of salontafel. Deze olie is genaamd Topoil.

Wat doet Topoil precies? Deze olie van Osmo Nederland zorgt ervoor dat er een bescherming tegen vocht wordt aangebracht op jouw tafelblad. Zoals hierboven al genoemd zorgt Topoil er met deze bescherming voor dat er geen vocht in welke vorm dan ook in de tafel kan trekken. Dit kan dus jus zijn, maar ook ranja of wijn bijvoorbeeld.

Heb je bijvoorbeeld een mooie eikentafel, dan kun je deze eiken tafel behandelen met de Topoil. Heb je een tafel van een andere houtsoort? Ook dan is de Topoil van Osmo de geschikte soort om een goed resultaat te behalen.

Voedselveilig

Als je de keukentafel gaat behandelen, dan is het verstandig na te gaan of het middel voedselveilig is. Hierover hoef je jezelf met Topoil van Osmo Nederland geen zorgen te maken. Deze olie voldoet aan alle voorschriften op het gebied van levensmiddelen veiligheid. Dit is natuurlijk goed om te weten, vooral als je met jonge kinderen aan tafel zit. Kinderen willen nog wel eens wat naast hun bord laten vallen en vervolgens weer opeten. En dit moet natuurlijk ook kunnen. Met Topoil is dat geen probleem.

De bovengenoemde olie van Osmo is gemaakt van natuurlijke oliŽn en wassen.

Uitstraling

Veel mensen doen een doorzichtig plastic zeil over hun eettafel ter bescherming. Dat kan natuurlijk ook. Maar dat zie je wel altijd. Als je jouw tafel met Topoil behandelt behoud je het karakteristieke uiterlijk van het tafelblad.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo