Hoe kan je in de herfst en winter nog steeds een mooie tuin behouden?

30 augustus 2022 Bron: Bouw & Wonen
Hoe kan je in de herfst en winter nog steeds een mooie tuin behouden?
Men is vaak in de veronderstelling dat je uitsluitend in de lente en zomer je tuin mooi kan houden. De zon schijnt langer en je planten en bloemen in de tuin groeien hier sneller door. Echter, kun je ook een mooie tuin behouden in de seizoenen in het najaar: de herfst en winter. Ook in de winter kun je een mooie wintertuin. Dit zorgt voor een comfortabele plek, waar je kunt ontspannen en gezellige avond met je vrienden kunt hebben. In de koude dagen doe je dit normaal binnenshuis. Je bent namelijk op zoek naar warmte. Echter, kun je ook warmte creŽren door een tuinhaard te plaatsen. Een mooie tuin start met de planten die prima kunnen overwinteren, zoals groenblijvende haagplanten. In dit artikel lees je hier meer over.

Waar moet je allemaal aan denken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je wintertuin gezellig en sfeervol te maken. Dit hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Met de juiste voorbereiding en informatie kom je een heel eind weg. Om een leuke wintertuin te creŽren, zul je aan drie zaken moeten denken:

  1. Tuinmeubelen en woonaccessoires. Hiermee maak je de tuin natuurlijk klus en gezellig wanneer vrienden en familie over de vloer komen;

  2. Indeling van de tuin. Met de juiste indeling zorg je voor een ruime tuin. Daarnaast bepaalt de indeling de sfeer van de tuin.

  3. Planten en bloemen. Groen in de tuin is belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor het uiterlijk van je tuin zijn planten belangrijk. Kies dan ook planten die winterhard zijn, bijvoorbeeld de taxus soorten.

Welke tuinmeubelen en accessoires heb je nodig?

Om in de tuin te kunnen genieten, heb je natuurlijk tuinmeubelen nodig. Zo is het aanschaffen van tuinsets een aanrader. Een tuinset bestaat vaak uit een leuke eettafel en bijpassende tuinstoelen. Deze zijn natuurlijk ideaal voor wanneer bezoek en jij in de buitenlucht willen eten. Heb je behoefte om na het eten te relaxen, schaf dan een loungeset aan. Deze bestaat uit een bank en salontafel geschikt voor de tuin. Deze tuin- en loungesets zijn in verschillende grote en vormen beschikbaar. Wil je langer kunnen genieten in de tuin, ongeacht de weersomstandigheden? Dan plaats je een terrasoverkapping. Hierdoor krijg je geen last van regen of sneeuw.

Kortom, om een mooie tuin te behouden in het najaar, zul je moeten denken aan tuinproducten, de indeling van de tuin en groen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo