Tuinaanleg en onderhoud

Taxus haag is populair voor het creëren van hagen

Taxus haag is populair voor het creëren van hagen
Zoekt u naar een mooie haagplant die makkelijk te onderhouden is en goed vertakt? Ontdek dan de wintervaste Taxus. Dankzij de Taxus ‘Baccata’ geniet u altijd van beschutting, privacy én een groen uitzicht in uw tuin of op de erfafscheiding. De Taxus is te herkennen aan zijn donkergroene naalden en rode besjes in het najaar. De Taxus heeft bovendien een klassieke en elegante uitstraling. De haagplant is makkelijk in vrijwel elke gewenste vorm te snoeien.

De Taxus is een populaire keuze voor het creëren van hagen. De haagplant staat namelijk in vrijwel elke tuin of erfafscheiding stijlvol. De Taxus is bekend vanwege het feit dat hij snel en heel dicht groeit. U kunt hierdoor binnen korte tijd privacy en beschutting creëren bij uw woning. De Taxus kan een hoogte van 4 meter bereiken en groeit zo’n 20 tot 25 centimeter per jaar. Een wat oudere Taxus zal minder snel groeien.

Wintervast karakter van de Taxus

De wintervaste Taxus heeft slechts een licht vochtige bodem nodig om optimaal te kunnen groeien. Bij normale weersomstandigheden zal de haagplant nauwelijks extra bewatering nodig hebben. Slechts in extreem droge en warme periodes is het verstandig om de Taxus te bewateren. Ook in de maanden na het aanplanten van de Taxus kan de plant wat extra water gebruiken. De Taxus is een sterke plant die goed bestand is tegen strenge winters. Zo zal de haagplant zijn naalden niet verliezen en blijft de Taxus het hele jaar door groen. U geniet hierdoor altijd van privacy en beschutting, zelfs in de koude wintermaanden.

Onderhoudsvriendelijke taxus haag

De Taxus heeft maar weinig onderhoud nodig. Zo is de Taxus makkelijk klein te houden waardoor hij ook een geschikte keuze is voor smallere tuinen. De Taxus is vanwege zijn wintervaste karakter bovendien zeer geschikt als erfafscheiding. Zo weet u immers zeker dat u in elk seizoen geniet van privacy en een groen uitzicht. De Taxus groeit relatief snel en is makkelijk in verschillende vormen te snoeien. U creëert hierdoor binnen een korte periode een mooie, dichte haag. Naast de bekende haag van palmboompjes (oftewel de Buxus) wordt de Taxus al lange tijd gebruikt voor het creëren van een wintervaste haag in verschillende snoeivormen.

Taxus uit onze kwekerij

Al onze Taxus hagen, voornamelijk de Taxus Baccata, worden direct geleverd uit onze eigen kwekerij tegen een aantrekkelijke prijs. Doordat wij ruim 20 jaar ervaring hebben met het kweken van haagplanten, rekent u bij ons altijd op een gezonde haagplant met mooie, doorwortelde kluit. U kunt de Taxus zowel ophalen in onze kwekerij als laten versturen. Wij versturen de planten in een plantvriendelijke verpakking. Zo verzekeren we u dat de plant in een optimale conditie bij u aan komt.

Ook interessant