Tuin

Creëer jouw ultieme tuin

Creëer jouw ultieme tuin
Het is heerlijk om in de zomer in de tuin te zitten. Je kunt er lekker samen eten en genieten van de zon. Om je tuin helemaal naar wens te maken, moet je er wel wat tijd en energie in stoppen. Het kan lastig zijn om te achterhalen wat precies jullie stijl is, of hoe jullie alles willen indelen. Wij zetten hier wat tips op een rij zodat je de ultieme tuin kunt creëren! Op deze manier kun je in de zomermaanden samen genieten.

Loungen in de tuin!

Een aanrader is om een loungeset in de tuin te plaatsen. Je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben maar een set kun je makkelijk kwijt in de hoek van de tuin. Het is slim om hier een overkapping bij te laten plaatsen zodat je altijd droog zit. Wil je ook in de winter plezier hebben van in de tuin zitten? Dan kun je het beste gaan voor een blokhut met overkapping. Het geeft een gevoel van ontspanning en relaxedheid. Je kunt verschillende kussens neerleggen in de blokhut of op de loungeset. Het zorgt ervoor dat je altijd een gezellige avond kunt creëren in de tuin, met bijvoorbeeld voor in de winter een gezellige haard erbij.

Een kleurenpalet kiezen en sfeer maken

Het is mooi om een bepaald kleurenpalet terug te laten komen in de tuin. Je zorgt ervoor dat het een prachtig geheel wordt en alles goed bij elkaar past. Een bepaald gevoel moet sterk naar voren komen in de tuin. Het is slim om eerst een kleurenpalet samen te stellen en vanuit daar een moodboard te maken. Je krijgt dan een sfeerimpressie wat bij jullie past en daarmee kun je rekening houden tijdens het kopen van de tuinmeubels. Zorg dat je weet hoe de indeling van de tuin eruit komt te zien. Je kunt het beste alles opmeten zodat je weet hoe groot de tuinmeubels kunnen worden.

Alles netjes opbergen

Je wilt natuurlijk niet dat de tuin er slordig uitziet. De planten en bloemen moeten goed bijgehouden worden, geef ze veel water in de zomer en haal het onkruid weg. Het tuingereedschap moet je daarna altijd weer goed opbergen. Een tuinhuisje is hier ideaal voor, je hebt alles bij elkaar en het ziet er niet rommelig uit. Je kunt in het tuinhuisje ook allerlei andere spullen opbergen zodat het niet allemaal door de tuin ligt. De kussens, de overige accessoires en de barbecue kunnen hier ook makkelijk opgeborgen worden.

Met deze tips krijg je sowieso geen spijt van je keuzes en ben je helemaal klaar voor de heerlijke zomermaanden!