Energie

Hoe geld te besparen op je zakelijke energierekening

Hoe geld te besparen op je zakelijke energierekening
Het afgelopen jaar stond in het teken van inflatie. Daar merken we nu nog steeds de naweeën van: het dagelijks leven is flink duurder geworden. Ook op de werkvloer is het overduidelijk dat bepaalde onderdelen van het ondernemen meer geld kosten dan voorheen. Neem bijvoorbeeld je zakelijke energiecontract waar je tegenwoordig waarschijnlijk meer voor betaalt dan een paar jaar geleden. Gelukkig is er wel een paar tips en tricks waarmee je geld kunt besparen op je zakelijke energie, zoals hier zakelijke energie vergelijken. In dit artikel lees je er meer over.

Stap over naar een andere energieleverancier

Waar je in ieder geval aan moet denken, is om aan het einde van je energiecontract nooit zomaar te blijven hangen. Over het algemeen loont het namelijk altijd om over te stappen naar een andere energieleverancier. Energiebedrijven willen namelijk nog steeds nieuwe (zakelijke) klanten trekken. Dat doen ze met aantrekkelijke kortingen en/of welkomstcadeaus. Deze zijn in tijden van crisis weliswaar iets minder groots dan in andere tijden, maar nog steeds interessant genoeg om de overstap te maken. In andere woorden: wat je ook doet, doe in ieder geval iets. Blijf niet hangen bij je huidige energieleverancier omdat je daarmee sowieso niet het meest voordelig uit bent. In dat geval wordt het energiecontract namelijk stilzwijgend verlengd wat vrijwel altijd gebeurt tegen hoge verlengingstarieven. Dat is zonde van je geld. Overstappen loont bijna altijd.

Gebruik een handige online energievergelijker

De kans is groot dat je wanneer je gaat overstappen niet goed weet waar je het meest voordelig uit bent voor jouw zakelijke situatie. Dit hoef je niet handmatig uit te zoeken, aangezien je deze zoektocht heel eenvoudig kunt doen met een zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar meerdere passende deals. Het enige wat je in hoeft te vullen, zijn je gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Ook moet je weten of je een kleinzakelijke of grootzakelijke verbruiker bent en is het handig om aan te geven of je voor een grijs of groen energiecontract wil gaan. Ondernemers in Nederland kiezen steeds vaker voor groene zakelijke energie. Ook daar kun je op besparen door altijd aan de slag te gaan met energie vergelijken. Hier vind je zo'n vergelijk tool voor grootzakelijke energie om direct te beginnen.

Houd de opzegtermijn van energiecontract in de gaten

Uiteraard kun je de aanbiedingen van het moment in de gaten houden en kun je geld besparen op je energierekening door gewoonweg minder energie te verbruiken. Er is echter nóg een manier om in ieder geval niet te veel geld te hoeven betalen voor je zakelijke energie. Dat is door op de opzegtermijn van je energiecontract te letten. Ieder contract beschikt over zo'n opzegtermijn. De één heeft een termijn van een maand, terwijl de ander een opzegtermijn van drie maanden heeft. Het is in ieder geval belangrijk om pas over te stappen naar een andere aanbieder wanneer die opzegtermijn in is gegaan. Doe je dat eerder dan ontvang je een opzegboete. Je hebt immers nog een contract lopen bij je huidige leverancier; daar moet gewoon nog voor betaald worden. Om extra kosten te voorkomen (bovenop de toch al hoge energiekosten) is het aan te raden om pas over te stappen op het moment dat dat je geen extra kosten oplevert.

Ook interessant