Energie

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op een bedrijfspand

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op een bedrijfspand
De huidige energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. We horen dan ook steeds vaker dat mensen of bedrijven moeite hebben met het betalen van de energierekening. Met name de energiekosten van een bedrijfspand kunnen behoorlijk hoog zijn. Hier kun je als bedrijf zijnde op verschillende manieren mee om gaan. Een van de beste manieren is het investeren in zonnepanelen.

Door gebruik te maken van de energie van de zon, kun je jouw energierekening behoorlijk laten dalen. Daarnaast draag je op deze manier bij aan duurzaamheid. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest en kun je kiezen voor innovatieve en vernieuwende oplossingen voor jouw bedrijfspand. Hermans Technisolar is zo’n vooruitstrevend bedrijf waarbij zonnepanelen op een innovatieve manier op jouw bedrijfspand gerealiseerd kunnen worden. Dat zonnepanelen een positief effect hebben op de energieprijs moge duidelijk zijn. Maar er zijn nog meer voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfspand.

Het verhoogd de waarde van het pand

Een van de grootste voordelen van het plaatsen van zonnepanelen is dat het zorgt voor een behoorlijke waardevermeerdering van het bedrijfspand. Ook kun je door het installeren van zonnepanelen het energielabel verhogen wat ook weer voor extra waarde kan zorgen. De hoogte van de waardevermeerdering hangt af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid zonnepanelen en de grootte van het systeem. Hoe meer zonnepanelen jij hebt, hoe hoger de waardevermeerdering zal zijn.

Je bent niet meer volledig afhankelijk van een energiemaatschappij

Voor veel bedrijven is het een streven om niet meer afhankelijk te zijn van een energiemaatschappij. Doordat je met zonnepanelen zelf energie opwekt, zet je al een stapje in de goede richting. Het onafhankelijk zijn van een energiebedrijf is zeer gunstig omdat je op deze manier jouw energierekening laag kunt houden, en niet meer gevoelig bent voor eventuele prijsstijgingen.

Je hebt recht op verschillende subsidies en belastingvoordeel

Wanneer je er als bedrijf voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen op jouw bedrijfspand kun je gebruik maken van verschillende subsidies. Daarnaast kun je de aanschaf van de zonnepanelen opgeven als zakelijke kosten én mag je de BTW terugvragen op de aanschafkosten. Ondanks dat de aanschaf van zonnepanelen dus een behoorlijke investering is, komt de overheid bedrijven hier op verschillende manieren in tegemoet. Maak gebruik van deze mogelijkheden!

Het is goed voor het imago van het bedrijf

Het woord duurzaam vliegt ons tegenwoordig om de oren. Alles moet duurzamer. Door te investeren in zonnepanelen maar jij een duurzame keuze. Dit is erg goed voor het imago van jouw bedrijf. Veel klanten, zakenrelaties of partners vinden het belangrijk dat een bedrijf zich bezig houdt met het klimaat en investeert in duurzaamheid. Door te laten zien dat jij als bedrijf duurzame keuzes maakt kan dit je meer klanten, en dus een hoger winstpercentage opleveren.

Investering voor de toekomst

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering voor de toekomst. Je zal namelijk eerste moeten investeren voordat je resultaten kunt behalen. Energie kost geld, behoorlijk veel geld. Door nu de juiste investeringen te doen kun je in de toekomst behoorlijk besparen op de vaste energiekosten.

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen te benoemen voor het plaatsen van zonnepanelen op jouw bedrijfspand. Het is de investering dus meer dan waard!

Ook interessant