Isolatie

Ga voor duurzaam: isoleer het bedrijfspand

Ga voor duurzaam: isoleer het bedrijfspand
De energiemarkt is hot en iedereen heeft het over de stijgende energieprijzen. Hierbij wordt qua oplossingen vooral gefocust op woningen en particulieren. Maar bedrijven krijgen net zo goed te maken met verhogingen van energieprijzen en zoeken net zo hard naar oplossingen om het bedrijfspand te verduurzamen. Denk hierbij aan het aanbrengen van zonnepanelen, het vervangen van gewone lampen voor LED-lampen en het isoleren van de spouwmuur.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie voor bedrijven is één van de snelst toe te passen verduurzamingsmaatregelen die meteen rendement oplevert. Vaak is deze tussenruimte in de muren van bedrijfspanden niet geïsoleerd. Bijvoorbeeld omdat het om een ouder bedrijfspand gaat of doordat men er gewoonweg nog niet aan toegekomen is. Er zijn verschillende materialen waarmee de spouwmuur geïsoleerd kan worden. Isolatieschuim wordt het meest toegepast bij woningen en is uitermate geschikt voor bedrijfspanden. Maar ook minerale glaswol is populair, alsmede EPS HR+++ parels. Deze kunststofparels worden gemaakt van olie en met behulp van hars in de spouwmuur geblazen. Welke vorm het beste is voor jouw bedrijfspand hangt af van verschillende factoren. Laat je daarom goed adviseren voordat je de spouwmuur gaat isoleren.

Energiezuiniger bedrijfspand

Wanneer de spouwmuren van een gebouw zijn geïsoleerd, zal je merken dat warmte beter vastgehouden wordt in het pand en kou beter buiten blijft. Maar er zijn meer manieren om een energiezuiniger bedrijfspand te creëren. Zo kun je overgaan op LED-verlichting, isolatieglas laten plaatsen in de ramen en natuurlijk de verwarming een paar graden kouder zetten. Werk je in een werkplaats, waarbij de deuren van het laadgedeelte vaak openstaan, dan kun je kiezen voor isolerende kunststof flappen in de deuren die de kou buiten helpen houden. Verder is het natuurlijk mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen om de eigen energie voor het bedrijfspand op te wekken. Zo draag je op veel vlakken een steentje bij aan een energiezuiniger pand én uiteindelijk een lagere energierekening.

Subsidie

Wist je dat bedrijven die opereren in het MKB-segment subsidie kunnen krijgen voor het verduurzamen van het bedrijfspand? Deze subsidie komt je als ondernemer tegemoet in het maken van kosten om zo te kunnen verduurzamen. Er zijn wel enkele criteria waar je aan moet voldoen als bedrijf om in aanmerking te komen van deze subsidie. Het geldt alleen voor MKB-bedrijven die minder dan 250 werknemers hebben, minder dan 50 miljoen per jaar omzetten en niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. De Rijksoverheid kan hier meer over vertellen.

Gehuurd kantoor

Natuurlijk is niet ieder pand hetzelfde en is het niet altijd mogelijk om allerlei maatregelen ook daadwerkelijk door te voeren. Bijvoorbeeld omdat je een kantoor huurt in een bedrijfspand of het gebouw huurt. Neem in die gevallen contact op met de verhuurder om maatregelen te nemen. Het helpt namelijk met het naar beneden brengen van de energierekening en dat is toch winst voor iedereen, ook de verhuurder. En spouwmuurisolatie voor het pand verduurzaamt meteen alle andere huurders. Ga dus voor duurzaam en zorg gezamenlijk voor een duurzamer bedrijfspand, met onder meer spouwmuurisolatie voor het bedrijfspand.

Ook interessant