Nieuwbouw

Het beste glas voor jouw bedrijfspand

Het beste glas voor jouw bedrijfspand
Het kiezen van het juiste glas voor jouw bedrijf heeft ontzettend veel voordelen. Zo kan het zorgen voor de juiste uitstraling, en het kan isolerend werken. Het kiezen van hoogwaardige glasproducten kan de binnenomgeving van een gebouw verbeteren. Het is daarom aan te raden om bij de bouw of het verbouwen van jouw bedrijfspand advies in te winnen over het plaatsen van het juiste glas. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende mogelijkheden, waarbij het ene glas het andere glas niet is. Overleg met een specialist wat jou wensen zijn en kijk welk glas het beste past bij jouw bedrijfspand. Een van deze specialisten is hermanstechniglaz.com. Zij zijn een vooruitstrevend en innovatief bedrijf dat glas op vele verschillende manieren weet in te zetten.

Welke soorten glas zijn er

Iedereen kent de term dubbel glas wel. Tegenwoordig hoor je ook steeds vaker over isolerend glas of driedubbel glas. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten glas. Wij zetten de meest voorkomende glassoorten voor jou op een rij:
  • Enkel glas, dit zie je voornamelijk nog in oude gebouwen. Het is glas dat bestaat uit één enkele laag wat niet heel energiebesparend is. Je ziet enkel glas dus ook steeds meer verdwijnen.
  • Dubbel glas, dit is een dubbele glaslaag waarbij de spouw gevuld is met lucht.
  • HR glas. HR glas is er in veel verschillende soorten. Zo kennen we HR glas, HR+ glas, HR++ glas en Triple glas (HR+++). Bij alle soorten HR glas zit er aan de binnenkant een coating die warmte weerkaatst. Hierdoor isoleert HR glas een stuk beter dan ‘normaal’ dubbel glas. Daarnaast is bij HR+, HR++ en triple glas de spouw gevuld met edelgassen. Dit zorgt voor een betere isolatie dan droge lucht dat bij dubbel glas gebruikt wordt.

De voordelen van het gebruik van glas

Het gebruik van glas bij een bedrijfspand kent veel voordelen. Zo zorgt het ervoor dat het gebouw open en transparant oogt. Ook zorgen veel ramen voor meer daglicht. Doordat er meer daglicht binnen komt kun je vervolgens weer besparen op de energiekosten. Je hoeft immers niet meer de hele dag de verlichting aan te laten. Zorg voor automatische verlichting zodat het licht niet onnodig brandt. Als allerlaatste zorgt licht voor een positieve stemming. Mensen voelen zich prettig bij veel daglicht. We kennen vast allemaal wel het gevoel van moedeloosheid in de donkere, korte en koude dagen van het jaar.

Glas als isolatiemiddel voor jouw bedrijfspand

Wanneer je als bedrijf kiest voor isolerend glas kan je dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren. In de wintermaanden heb je met het juiste glas namelijk minder last van warmteverlies. Daardoor hoef je automatisch minder te stoken, en blijven de stookkosten dus laag. Maar ook in de zomer kan isolerend glas zorgen voor een flinke kostenbesparing. Door het installeren van isolatieglas kun je in de warme zomermaanden de warmte buiten houden, en genieten van een koeler pand. Dit levert je vervolgens ook weer een flinke kostenbesparing op doordat je minder gebruik hoeft te maken van airconditioning of ventilatoren. Hoewel het installeren van isolerend glas dus een flinke investering is, levert het uiteindelijk alleen maar voordelen op.

Laat je informeren over de mogelijkheden van het beste glas voor jouw bedrijfspand. Geniet van vele voordelen zoals een lagere energierekening en misschien zelfs een bijzondere architectuur en uitstraling.