Badkamers

Hoe deel je een kleine badkamer praktisch in?

Hoe deel je een kleine badkamer praktisch in?
Bij het indelen van een badkamer moet je met belangrijke zaken rekening houden. Zo heb je met je voorkeuren te maken, evenals met je eisen. Ook moet je goed rekening houden met de huidige indeling van de badkamer. Op die indeling zijn immers de leidingen en dergelijke aangelegd.

Verder moet je rekening houden met de afmetingen van je badkamer. Heb je geen al te grote badkamer? Dan kan het indelen van je badkamer een ware uitdaging zijn. Met onderstaande tips maak je dit gelukkig een heel stuk makkelijker.

Tip 1: hou het eenvoudig

In een kleine badkamer is het zaak om het eenvoudig te houden. Kies bij voorkeur voor strakke wastafelmeubels, voor strakke andere meubelstukken en voor zo min mogelijk prullaria. Als je veel prullaria in een kleine badkamer verwerkt, maak je de badkamer direct een stuk drukker. Des te drukker de badkamer is, des te kleiner de badkamer oogt. Kies daarom bij voorkeur voor een zo’n eenvoudig mogelijke badkamer.

Tip 2: kies voor lichte kleuren

In een kleine badkamer is het advies om voor lichte kleuren te kiezen. Deze kleuren laten de ruimte groter ogen; dit is puur een optisch effect. Als je nog tussen lichte- en donkere tegels twijfelt, is het advies om voor lichtgekleurde tegels te kiezen!

Tip 3: werk de hoogte in

In een kleine badkamer is het advies om de hoogte in te werken. In de hoogte heb je waarschijnlijk meer ruimte over dan in de breedte of lengte van de badkamer. Ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een nieuwe radiator voor naast de douchedeur? Kies dan voor een radiator die je net iets hoger aan de muur op kunt hangen. Onder de radiator kun je nog een ander meubelstuk neerzetten of bijvoorbeeld een wasmand.

Bijkomende tip: kijk eens naar hangende meubels. Deze meubels nemen minder ruimte in beslag én zijn beter met andere zaken in de badkamer te combineren. De hangende meubels laten de kleine badkamer ook nog groter ogen.

Tip 4: maak keuzes

Bij het indelen van een kleine badkamer komt het veelal op keuzes aan. Je moet keuzes tussen verschillende meubels maken, aangezien je niet alle meubels in een kleine badkamer kwijt kunt.

Het is daarom belangrijk om aan de prioriteit van meubels te denken. Welke meubels zijn echt onmisbaar? En welke meubels zijn eventueel nog leuk om aan de badkamer toe te voegen?

Dat je keuzes moet maken, maakt het indelen van een kleine badkamer niet altijd makkelijk. Dit is echter geen probleem, zolang je maar keuzes durft te maken. Bijkomend advies is om niet over één nacht ijs te gaan. Besteed voldoende tijd aan het denkproces, zodat je hier later geen spijt van kunt krijgen.

Ook interessant