Badkamers

5 handige opbergmogelijkheden voor de badkamer

5 handige opbergmogelijkheden voor de badkamer
Een badkamer zonder opbergruimte is bijna niet denkbaar. Je moet ergens je verzorgingsproducten, handdoeken, geneesmiddelen en andere spullen kwijt. Nu kan het zo zijn dat je misschien niet een hele grote badkamer hebt, en dat het moeilijk is om opbergruimte te creëren. Voor dit probleem zijn verder in dit artikel 5 handige opbergmogelijkheden genoemd die ideaal voor jou kunnen zijn.

Badkamerkast

Een badkamerkast zorgt voor genoeg opbergmogelijkheden en is een ideale plek voor handdoeken en andere spullen. Nu kan een badkamerkast veel ruimte in beslag nemen, daarom is het handig om een badkamerkast te kopen die vooral de hoogte in gaat. Een smalle hoge kast neemt minder ruimte in beslag en geeft je genoeg opbergmogelijkheden. Ook is een wandkast of een ophangkast een handig opbergmeubel. Deze zijn makkelijk op te hangen en bieden je meer opbergmogelijkheden. Ook kan een ophangkast het gevoel geven dat er meer ruimte is. Dit wordt ook wel een zwevend meubel genoemd. Een zwevend meubel geeft het gevoel dat een badkamer groter lijkt.

Spiegel en kast in één

In veel gevallen is er een spiegel aanwezig in de badkamer. Een spiegel in de badkamer wordt door veel mensen als een must gezien, en dit komt omdat het ideaal is om je make up op te doen of om bijvoorbeeld je baard te scheren. Nu neemt een spiegel aan de wand niet veel ruimte in beslag, maar biedt het ook geen opbergruimte. Hiervoor is een oplossing gevonden, en dat is een spiegelkast. Deze kast zorgt ervoor dat je kleine verzorgingsproducten kwijt kan, en tegelijk ook het haar, de make up of de baard bijvoorbeeld kunt checken. Verder kan een spiegel ook een ruimtelijk gevoel geven.

Wastafelkast

Een wastafelkast is een ideaal badkamermeubel die voor extra opbergruimte zorgt, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Naast een douche wil men ook graag een wastafel hebben in de badkamer. Deze wastafels nemen ruimte in beslag, en hoe fijn is het dan om deze ruimte optimaal te gebruiken met een wastafelkast. Een wastafelkast ook wel een wastafel onderkast zijn speciaal gemaakt om perfect te passen onder de wastafel. Hier kan je makkelijk je producten kwijt. Er is een groot aanbod in deze wastafelkasten. Ook zijn er de mogelijkheden om een wastafel en kast in één aan te schaffen. Zo weet je zeker dat dit mooi bij elkaar past.

5 handige opbergmogelijkheden voor de badkamer

Ophangmogelijkheden

Er zijn verschillende ophangmogelijkheden die voor extra opbergruimte kunnen zorgen. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het gebruiken van haakjes aan de muur. Hier kan je makkelijk je handdoek of misschien je badjas ophangen. Er kan ook worden gekozen voor het ophangen van planken aan de muur. Hier kan je ook verschillende spulletjes kwijt. Verder is er ook de mogelijkheid om een opbergrekjes op te hangen in de badkamer. Zo heb je bijvoorbeeld speciale rekjes voor in de douche. Deze rekjes zijn ook makkelijk te monteren doormiddel van een zuignapsysteem. In deze rekjes kan je makkelijk shampoo, of andere verzorgingsproducten kwijt, wat er voor kan zorgen dat je meer ruimte hebt op andere plekken.

Indeling

Nu kan je genoeg opbergruimte creëren in de badkamer met de eerder genoemde opbergmogelijkheden. Deze opbergruimte optimaal gebruiken is ook belangrijk. Zo kunnen lades in een wastafelkast of een badkamerkast snel onoverzichtelijk en rommelig worden. Dit kan ervoor zorgen dat je misschien minder kwijt kan. Hiervoor is ook een oplossing. Zo worden er bijvoorbeeld ladeverdelers of bakjes aangeboden om de spullen overzichtelijk en efficiënt op te bergen. Deze kleine en slimme oplossingen creëren ook meer opbergruimte, en daarbij is het ook fijn dat je minder hoeft te zoeken naar bepaalde spullen.