Badkamers

Waar let je op bij een badmeubel kopen?

Waar let je op bij een badmeubel kopen?
In de badkamer besteed je misschien wel je meeste tijd aan het badmeubel. Daarnaast bepaalt het badmeubel grotendeels de look van je badkamer en biedt de mogelijkheid om je spulletjes netjes op te bergen. Een goed functioneel badmeubel zorgt voor rust in de ruimte, een slechte leidt tot irritatie. Daarnaast wil je dat het er ook nog leuk uitziet. Kortom, voldoende om op te letten dus!

Bij het uitzoeken van een badmeubel moet je bedenken wat je er precies mee wilt gaan doen. Hoe groot is het huishouden? Als je alleen bent heb je minder opbergruimte nodig dan een gezin met 3 kinderen. Is het gemakkelijk schoon te maken? Daarom is verstandig om vooraf goed over elk onderdeel en materiaal na te denken.

Uitzoeken van de wastafel of waskom

Een badmeubel samenstellen begint vaak bij het uitzoeken van de wastafel of waskom. Een waskom heeft een exclusieve uitstraling en een wastafel is vaak makkelijker in onderhoud. Kies je voor een enkele of dubbele gebruiksplaats? Wij bieden een ruime selectie aan wastafels en kommen in verschillende materialen en kleuren. Je kunt kiezen voor natuurlijke materialen zoals solid surface of onderhoudsvriendelijke keramiek. Solid Surface bestaat uit een mix tussen polyester, acryl en verschillende harsen. Dit matte materiaal is onderhoudsvriendelijk en heeft een super moderne uitstraling.

Mogelijkheden van een badmeubel

Badkamermeubels zijn duurzaam en vervang je niet zo snel. Het is dus belangrijk een meubel te kopen dat er na tien jaar nog steeds fris en modern uitziet. Uiteraard let je op de ruimte die je beschikbaar hebt. Via onze 3D-tool kun je kijken wat je mogelijkheden zijn. Vervolgens kijk je naar het gebruikersgemak. Als uitgangspunt neem je het aantal personen dat (tegelijk) gebruik maakt van de badkamer. Dit bepaalt, naast de ruimte in de badkamer, de breedte van het badmeubel. Niet onbelangrijk: kijk hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Verder heb je nog de keuze uit diverse materialen.

Materialen en kleuren

De kwaliteit en uitstraling van een badkamermeubel zal ook sterk bepaald worden door de gebruikte materialen. Kijk hierbij naar het visuele aspect, de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en het onderhoud. Badkamermeubels in massief hout zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals eik, teak, ipé en Iroko. Om ze te beschermen tegen vocht wordt er een beschermlaag aangebracht. Een massief badkamermeubel heeft als voordeel dat je het altijd opnieuw kan opschuren en verven in elke gewenste kleur.

Plaatmateriaal is één van de meest gebruikte materialen bij badkamermeubels omdat het onderhoudsvriendelijk is. De kwaliteit wordt bepaald door de samenstelling, constructiewijze en de afwerklaag. HDF is één van de betere plaatmaterialen en wordt gevolgd door het iets zachtere MDF. Als beschermlaag kan je kiezen voor melamine, laminaat of lakwerk.

Stel jouw droombadkamer samen met een badmeubel

Bij Sani4all snappen ze het belang van praktische, maar ook stijlvolle badkamermeubels. Daarom bieden zij een breed assortiment aan badmeubelsets, kolomkasten, massief eikenhouden meubels en waskommen. Wil je nou een goed overzicht hebben van alle opties? Neem dan zeker even contact met hen op. Een adviseur gaat graag met je in gesprek en vertelt je precies wat je moet weten over het kopen van een badmeubel die perfect past bij jouw wensen en eisen. Zo zorg je ervoor dat – mede dankzij een badmeubel – jouw droombadkamer werkelijkheid wordt.

Ook interessant