Geef kleur aan je badkamer

3 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
Geef kleur aan je badkamer
Denk je bij een badkamer aan de kleur wit? Dat is gelukkig allang niet meer de enige kleur die je in de badkamer kunt gebruiken! Als je de woonbladen openslaat zie je steeds vaker bontgekleurde interieurs voorbijkomen. Deze kleurtrend slaat ook de badkamer niet over. Denk je dus na over het renoveren van je badkamer? Naast nadenken over de stijl van je badkamer - ga je voor industrieel, Scandinavisch, hotel chic, klassiek of landelijk? – kun je nu ook nadenken over welke kleuren je in je badkamer wil. Hier lees je hoe je dit het beste doet.

Kleuren kiezen

Met kleuren kun je veel veranderen aan de sfeer van je badkamer. Onbewust worden we allemaal beïnvloed door de kleuren om ons heen. Zo zijn koele kleuren als blauw en groen rustgevend en werken warme kleuren als rood, oranje en geel juist stimulerend en actief. Dus wat wil jij bereiken in jouw badkamer? Combineer koele kleuren met elkaar voor een frisse en rustgevende badkamer. Combineer warme kleuren met elkaar voor een sfeervolle badkamer waarin je energie kunt krijgen. De regel is doorgaans om voor lichte tinten te gaan in kleinere badkamers. In grotere badkamers kun je voor zowel lichte als donkere kleuren gaan.

Geef kleur aan je badkamer

Combineren

Omdat het nogal heftig kan zijn alles in je badkamer in kleur te hebben kun je het beste kleur combineren met een neutrale kleur als wit, zwart of grijs. Ook kun je denken aan zachte crème en beige kleuren als neutrale basis. Het belangrijkste is dat je de gekozen kleuren naast elkaar legt om te kijken of je het een mooie combinatie vindt. Elke kleur, ook wit en zwart, komt in verschillende tinten. Waardoor de ene witte vloertegel prachtig staat bij je groene wandtegel, maar de andere witte tegel er niet uitziet.

Hout

Ook hout is een goede neutrale basis om kleur omheen aan te brengen. Hout komt in verschillende tinten en is daardoor met verschillende kleuren te combineren. Hout brengt een heerlijke warme sfeer in je badkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badkamermeubel in een warme houttint met een prachtige groene wandtegel? Omdat hout wat meer onderhoud nodig heeft in de badkamer (laat er geen plassen water op liggen), kun je ook kiezen voor houtlook. Dit bootst de looks van hout na, maar is makkelijker in het onderhoud.

Vloer en wand

De plek waar je de grootste impact kunt maken met kleur is met wand- en/of vloertegels. Lijkt het je erg heftig om alle wanden in kleur te zetten? Dan is het een hele goede optie om te kiezen voor één of twee wanden in kleur. Zo maakt het nog steeds impact, maar voorkom je dat de kleur te overheersend wordt. Combineer de gekleurde wand met accessoires in een neutrale kleur. Zoals de douchewand en kranen in bijvoorbeeld zwart.

Ook kun je ervoor kiezen om alleen de onderste helft van de wand te betegelen in kleur en de rest van de wand in een rustige kleur te schilderen. Of je kiest juist voor een neutralere tegel en een geschilderde wand in kleur. Zo kun je de badkamer iets rustiger houden. Ook is de geverfde wand op een later moment nog te overschilderen als je de kleur zat wordt.

Geef kleur aan je badkamer

Kleine kleurenupdate

Voor een kleine kleurenupdate in je badkamer kun je denken aan het vervangen van je accessoires en kranen voor gekleurde accessoires en gekleurde kranen. Als je ergens een geschilderde wand hebt kun je deze met wat verf aanpakken. Zo oogt je badkamer weer fris in een prachtige nieuwe kleur!

Grote kleurenupdate

Als je een volledige badkamer gaat renoveren kun je natuurlijk alles vervangen voor een gekleurd exemplaar. Zo zijn er gekleurde baden, gekleurde waskommen en gekleurde badmeubels. Je kunt je helemaal uitleven in de badkamer!


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo