Vloerbekleding

Kan een houten vloer in de badkamer?

Kan een houten vloer in de badkamer?
Het leggen van een massief houten vloer in de badkamer is niet aan te bevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer gevoelig is voor vocht en temperatuurverschillen. En zeker in de badkamer is dit aan de orde, want tijdens het douchen nemen de luchtvochtigheid en warmte in de badkamer enorm toe. De houten vloer kan hierdoor gaan uitzetten en krimpen. Daarnaast kunnen shampoo, badschuim en zeep nadelig inwerken op oppervlakte van de houten vloer of het parket. Bovendien kunnen lang niet alle houten vloeren met vloerverwarming gecombineerd worden. En zeg nou zelf, een warme vloer is toch wel heel aangenaam voor je blote voeten. Toch kan een houten vloer in de badkamer, nou ja, een alternatieve houten vloer!

Houtlook tegels als uitstekend alternatief

Gelukkig is er sinds enige tijd een uitstekend alternatief voor echt hout. Ben je gecharmeerd van de warme uitstraling van hout in de badkamer, maar wil je niet met de nadelen van echt hout geconfronteerd worden? Dan is een badkamervloer gemaakt van houtlook vloertegels een uitstekend alternatief.

Houtlook vloertegels zijn keramische tegels die juist heel geschikt zijn om te gebruiken in de badkamer. Van krimpen en uitzetten is geen sprake en je kunt de vloer uitstekend waterdicht maken. Houtlook vloertegels, ook wel keramisch parket genoemd, kunnen zelfs gebruikt worden op de vloer van de douche zelf en zijn prima te combineren met vloerverwarming. De slijtvaste toplaag van keramisch parket is keihard en niet poreus en daardoor dus haast onverwoestbaar.

Het prettige is ook dat de ontwikkeling van houtlook vloertegels zo snel is gegaan dat ze qua uiterlijk niet of nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn. In de showrooms van Nibo Stone in Venlo en Vianen vind je diverse houtmotieven, zoals eiken, beuken en tropisch hardhout. De kleuren lopen uiteen van vergrijs teak naar warme honingkleuren tot donkerbruin. De diverse vloeren zijn gelegd en gevoegd op grote beloopbare oppervlaktes. Zo krijg je een goed beeld van hoe het keramische hout er bij je thuis uit komt te zien.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Houtlook tegels leggen

De houtlook tegels zijn bij Nibo Stone verkrijgbaar in stroken van bijvoorbeeld 20 of 30 cm breed en hebben een lengte die varieert van 110 tot 180 cm. Je kunt ook nog overwegen om het parket in een patroon te leggen zoals visgraat of halfsteens verband. Om de vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken, kun je het beste keramisch parket in een zo onregelmatig mogelijk wildverband leggen. Wat er na een rij aan de ene kant van de kamer overblijft, wordt weer gebruikt als begin voor de tweede rij aan de andere kant van de kamer. Een extra voordeel hiervan is dat er maar weinig snijverlies is, want de reststukken kunnen weer gewoon gebruikt worden. De meeste keramische parketvloeren zijn te leggen met een hele smalle voeg. Wanneer de voegkleur wordt aangepast aan de kleur van de houtlook, lijkt deze op de V-groef van een houten parketvloer en valt dan nauwelijks op.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Ook interessant