Voor welke ruimtes is een gietvloer geschikt?

Bron: Bouw & Wonen
Voor welke ruimtes is een gietvloer geschikt?
Wanneer je op zoek gaat naar tips voor je interieur, kom je onder het kopje Ďvloerí ongetwijfeld vaak de gietvloer tegen. Dit is namelijk een van de meest populaire vloeren van het moment. Deze ondergrond geeft de ruimte namelijk niet alleen een strakke en moderne afwerking, het is ook nog eens naadloos en hierdoor zeer makkelijk schoon te houden. Daarnaast is een gietvloer een verstandige investering; de vloer heeft een levensduur van minstens twintig jaar. Tijdens je zoektocht zal je waarschijnlijk voornamelijk voorbeelden gezien hebben van gietvloeren in een huiskamer. Maar in welke ruimtes kan je een gietvloer nog meer toepassen?

Focus op de ondervloer

De basis van een goede gietvloer is een stabiele ondergrond. Waar deze ondergrond uit bestaat is bepalend of het mogelijk is om een gietvloer aan te brengen. Zo kan het materiaal goed hechten aan tegels, hout, natuursteen en beton, maar niet aan zachtere ondergronden zoals zeil, linoleum en kurk. Indien je toch graag de ruimte van een gietvloer wilt laten voorzien, heb je iets meer werk. In dat gevoel moet je eerst de huidige vloer (laten) verwijderen. Zorg er daarnaast voor dat de ondergrond egaal is om oneffenheden in het eindresultaat te voorkomen.

Voor welke ruimtes is een gietvloer geschikt?

Voor woningen en bedrijven

Het mag dus duidelijk zijn dat een gietvloer geschikt is voor zowel woonruimtes als industriŽle panden. Deze vloer is daarnaast verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een witte gietvloer of een gietvloerbetonlook. Deze laatste bestaat uit kunststof, maar lijkt op echt beton. Echter heb je hier geen last van de nadelen van beton, zoals een koude ondergrond. Het kunststof is echter zeer sterk, waardoor een gietvloer bestand is tegen zware belasting, waterdicht en vochtbestendig is en daarnaast ook gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Onderhoud gaat eenvoudig en snel; alleen regelmatig stofzuigen en dweilen is nodig.

Voor welke ruimtes is een gietvloer geschikt?

Moderne ondergrond

Met een gietvloerbetonlook geef jij je woonruimte of bedrijfspand een zeer moderne uitstraling. De ondergrond bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van een ruimte. Het beton is een belangrijk onderdeel van de industriŽle look die al jaren immens populair is in menig interieur. Bij deze stijl draait het vooral om de stijl van fabrieksgebouwen. Metalen, houten, betonnen en metalen elementen maken hier een belangrijk deel van uit. Een gietvloerbetonlook draagt bij aan de robuuste uitstraling van de ruimte.

Badkamer en keuken

Door de eigenschappen kan vrijwel elke gietvloer ook als ondergrond gebruikt worden voor ruimtes waar sprake is van veel vocht, zoals de badkamer en de keuken. In dit geval is het wel noodzakelijk om de vloer extra bescherming te geven door middel van een waterdichte coating. In dit geval kan er ook gekozen worden voor een antislipcoating, zodat vervelend uitglijders in de badkamer voorkomen worden. Op Betonvloercoating.nl vind je verschillende voorbeelden van de mogelijkheden van een gietvloer en het effect van een coating voor jouw woning of bedrijfsruimte.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo