De industriŽle look, niet alleen voor fabriekshallen

28 januari 2019 Bron: Bouw & Wonen
De industriŽle look, niet alleen voor fabriekshallen
De trends op het gebied van interieur komen en gaan. Maar er is een trend die al een tijdje zeer populair is en ook het komende jaar nog veel te zien zal blijven: de industriŽle trend. Deze is gebaseerd op de fabrieken uit de negentiende eeuw en draait vooral om het gebruik van veel hout, beton, metaal en functionele decoratie. Met een aantal simpele aanpassingen is het mogelijk om een ruimte te voorzien van deze stijl.

Niets meer verstoppen

Zoals we al vertelden, is de industriŽle look gebaseerd op het uiterlijk van een fabriekshal. Dit betekent ook een hele andere afwerking van de ruimte, vergeleken met een modern interieur. Verhuis je naar een woning of bedrijfspand waar de buizen van de riolering nog niet afgewerkt is met een muur? In dit geval hoeft dat ook zeker niet, want met deze stijl ga je terug naar de basis. Hetzelfde geldt dus ook voor houten balken en bakstenen muren. In combinatie met de juiste houten, betonnen en metalen accessoires maak je de styling helemaal compleet.

De kleurkeuze

In deze stijl zijn vooral de natuurlijke kleuren te zien. Wanneer je in een ruimte zit met weinig zonlicht kan het aan de andere kant voorkomen dat alles wel heel donker wordt. Dit los je op door te zorgen voor een goede afwisseling van de tinten. Heb je veel hout en metaal in de ruimte? Verf dan de grootste muur geel en zorg ook dat deze kleur weer terugkomt in de meubelen. Bijvoorbeeld door gele zitkussen op de eetstoelen of bloempotten in deze tint.

De industriŽle look, niet alleen voor fabriekshallen

De vloer, belangrijk voor de sfeer

Naast de genoemde elementen is ook de vloer zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Want wanneer je bijvoorbeeld kiest voor licht laminaat, zal je zien dat de rest van de ruimte gelijk ook een stuk lichter wordt. Wat betreft de industriŽle look is een gietvloer de beste optie. Deze is beschikbaar in woonbeton, een betonlook vloer of laat een coating over de bestaande vloer aanbrengen. Het grote voordeel van deze vloer is dat het ook nog eens zeer slijtvast is. Kijk voor de voorbeelden van de verschillende vloeren op Gietvloer.pro.

De industriŽle look, niet alleen voor fabriekshallen

Gietvloer zelf aanleggen

Nog even inhakend op de gietvloer. Deze kan je laten leggen door een specialist. Maar als je al van het een en ander afweet en een zeer handige klusser bent, dan is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een gietvloer of coating. In dit geval is het nog een kwestie van de juiste materialen verzamelen. Bij Epoxywinkel vind je complete pakketten met alle materialen om gelijk aan de slag te gaan voor een goede basis van de industriŽle look. Dit bespaart je daarnaast ook nog eens een hoop kosten.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo