Vloerbekleding

De verschillende soorten gietvloeren

De verschillende soorten gietvloeren
Een gietvloer valt dankzij de positieve eigenschappen onder de meest populaire ondergronden voor zowel woonruimtes als (industriële) bedrijfspanden. Echter valt er niet één soort vloer onder deze noemer. De betonlookvloer is namelijk onder te verdelen in verschillende soorten. Deze hebben elk weer hun eigen unieke kenmerken. Zo is er altijd een passende oplossing voor elk interieur. Wij vertellen je graag meer over de beschikbare soorten gietvloeren.

De cementgebonden gietvloer

De betonnen gietvloer verschilt in de samenstelling. Zo is een cementgebonden gietvloer samengesteld door cement en kunsthars. Een groot voordeel hiervan is dat de ondergrond de uitstraling heeft van beton, maar toch zeer sterk en flexibel is. Zo voelt de ondergrond niet koud aan en is het mogelijk om de ondergrond te combineren met een vloerverwarming. Door de flexibiliteit van het materiaal is het mogelijk de gietvloer naadloos aan te brengen in een woning of kantoor. Zo ogen de ondergrond en de muren als een geheel. Houd er rekening mee dat deze variant te zacht is voor toepassing in industriële werkruimtes.

Vochtwerende betonvloer

Wil je graag je hele woning voorzien van dezelfde soort vloer? Dan is het goed om te zoeken naar een variant gietvloer die ook bestand is tegen de hoge vochtigheid van de badkamer en de keuken. Verdiep je in dit geval in de beton cire. Deze betonnen gietvloer bestaat uit waterdicht beton, kunsthars en fijne kiezelstenen en zand. Hierdoor zal je geen last krijgen van waterschade. In het uiterlijk van de gietvloer is verder geen verschil te zien vergeleken met de andere betonnen gietvloeren.

De verschillende soorten gietvloeren

Unieke mix van kleuren

Wil je graag in plaats van een optische strakke ondergrond graag wat meer variatie in de kleur? Dan is een betonlook vloer een geschikte optie. Deze is net zo sterk, naadloos en slijtvast als de andere gietvloeren maar tijdens de productie worden twee tinten gecombineerd. Dit resulteert in een patroon in de gietvloer zelf. Dit is vooral een optie wanneer je een minimalistische inrichting hebt met rustige kleuren en toch graag iets extra’s wilt toevoegen.

De verschillende soorten gietvloeren

Vormgeving gietvloer en prijs

Bij een betonlookvloer wordt vaak gedacht aan de grijze kleur van het beton zelf. Echter is het mogelijk om hier ook nog in te variëren. Tijdens de productie van de vloer kan pigment toegevoegd worden, zodat de ondergrond een unieke kleur krijgt. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. De prijs van een gietvloer hangt af van het complete aantal vierkante meters en extra toevoegingen. Kijk voor een richtlijn van de prijzen op Gietvloerprijzen.nl. Vraag daarnaast altijd een offerte aan bij de specialist. Deze maakt voor jou een prijsopgave op maat en denkt graag mee voor de mogelijkheden binnen jouw budget.

Ook interessant