Vloerbekleding

Primeur: Santana lanceert eerste tegelvloer met kliksysteem

Primeur: Santana lanceert eerste tegelvloer met kliksysteem
Beton poligrijs
Een vloer die de waterbestendigheid en gebruiksvriendelijkheid van tegels combineert met de eenvoudige installatie van klikparket? De Mineral-collectie van natuurvloeren en -wandenspecialist Santana, verkrijgbaar in 6 steenlooks en 5 houtlooks, is de eerste 100% natuurlijke tegelvloer met kliksysteem. Deze ‘best of both worlds’ is een primeur op de Belgische (ver)bouwmarkt en te bewonderen tijdens Batibouw 2019 in Brussels expo van 23 februari tot en met 3 maart.

Tegels leggen kan voortaan een pak sneller. Dankzij de 100% natuurlijke Mineral-vloeren van Santana, die uit steengruis, houtvezels en natuurlijke harsen bestaan. Deze tegels leg je met een universeel kliksysteem zoals je dat kent bij parket en laminaat. Op de ondergrond leggen, tegen elkaar aandrukken en klaar. Doordat de vloer volledig vormvast is, zijn er zelfs geen uitzetvoegen en profielen nodig. Dit maakt hem ideaal om te leggen op grote(re) oppervlaktes (denk winkelruimtes) of in verschillende huiskamers waar de vloer dus gewoon kan doorlopen tussen de deuropeningen. Ook plinten hoeven niet meer met deze piekfijn afgewerkte vloer. Bovendien is deze vloer waterbestendig – perfect voor in keukens en badkamers! Extra interessant: je kan de Mineral-vloeren bovenop een bestaande vloer plaatsen. Zo spaar je tijd en geld uit.

Santana lanceert eerste tegelvloer met kliksysteem
Eik tradition staalgrijs

Terrazzo: trend van 2019

Het ‘best of both worlds’-thema wordt ook duidelijk als je de looks van de Mineral-vloeren bekijkt. Er zijn namelijk 5 eiklooks (select honing, tradition heritage natuur patiné, tradition premium wit, tradition staalgrijs en tradition licht gebleekt), 4 betonlooks (poligrijs, lichtgrijs, grijs en staal) en 2 specifieke steenlooks: vintage en terrazzo. Deze laatste is dé interieurtrend van 2019: het is de gespikkelde eighties vloer die dit jaar in ieder hip interieur zal terechtkomen. Ook de industriële vintagevloer is hot and happening en past bij de vandaag de dag zo geliefde retromeubeltjes.

Warm, veerkrachtig en geluiddempend

Een klassieke tegel kan soms wat koud en hard aanvoelen en bovendien hol klinken. Bij de Mineral-variant is net het tegenovergestelde waar. Deze tegels zijn namelijk opgebouwd uit een geluiddempende onderlaag waarop een minerale draagplaat rust. Er met blote voeten over lopen voelt aangenaam en warm aan. Deze vloeren zijn daarenboven licht veerkrachtig en elastisch. En ze geleiden je vloerverwarming met verve.

Dé vraag die vooralsnog onbeantwoord bleef: zijn deze Mineral-vloeren onderhoudsvriendelijk? Het antwoord: ja! Deze tegelklikvloer is dankzij een milieuvriendelijke coating extra beschermd tegen slijtage, is krasvast plus uv-bestendig en dus – oef! – gemakkelijk in onderhoud.

Santana lanceert eerste tegelvloer met kliksysteem
Eik select honing

Adviesprijs: 56,20 euro/m2, exclusief 6 of 21% btw en plaatsing.

Je vindt Santana terug op Batibouw 2019, stand 6208.

Ook interessant