Quick-Step introduceert baanbrekende ReadyFit-Service en Rigid Vinyl-vloeren

29 november 2018 Bron: UPR
Quick-Step introduceert baanbrekende ReadyFit-Service en Rigid Vinyl-vloeren
Quick-Step lanceerde in oktober twee baanbrekende innovaties voor de vloerbekledingsmarkt. Beide innovaties zullen nieuwe standaarden op de markt vestigen. De succesvolle lancering van het iconische Uniclic-systeem door Quick-Step in 1997 was een Ďgame changerí in de vloerbekledingssector. Meer dan 20 jaar later belooft het innovatieve ReadyFit-systeem deze prestatie te evenaren.

Installatietechnologie opnieuw 2.0

ReadyFit biedt een baanbrekende high-techoplossing waardoor de installatie van vloeren in de toekomst heel anders zal verlopen. Elke ruimte wordt nauwkeurig gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van deze meetresultaten ontvangt de installateur vervolgens een netjes verpakte complete set zorgvuldig voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan strikt te volgen. Het resultaat is een perfect passende vloer.

De voordelen spreken voor zich: de installatie gaat veel sneller en levert telkens weer een perfect passende vloer op. Dit alles gebeurt in stilte en in een propere en stofvrije omgeving. Er komt geen speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk aan te pas en het werk kan meestal worden uitgevoerd zonder eerst de meubels uit de ruimte te verwijderen. Bovendien besparen de installateurs tijd dankzij het snelle installatieproces en doordat ze niets hoeven te zagen is er geen afvalmateriaal.

Paul De Cock, President Flooring Europe, schetst de visie van het merk: "De ReadyFit-oplossing getuigt van de visie van Quick-Step om steeds nieuwe slimme vloeroplossingen te blijven ontwikkelen. Bij alles wat we doen, staan onze klanten en consumenten centraal. Toen ons unieke Uniclic-systeem in 1997 op de markt kwam, veroverde het snel terrein en wordt het sindsdien door alle harde en zwevende vloerbedekkingsproducten gebruikt. Ik ben ervan overtuigd dat ook het revolutionaire Readyfit de nieuwe standaard wordt in de harde vloerbedekking ! Na 2 jaar intensieve ontwikkeling van ons R&D-team, zijn we de eerste vloerbekledingsfabrikant die een systeem aanbiedt voor op maat installatie dat zowel door professionele installateurs als doe-het-zelf consumenten kan toegepast worden. Bovendien is het beschikbaar voor zowel onze Rigid Vinyl als voor onze Laminaatvloeren."

De nieuwe service biedt een aanzienlijke meerwaarde voor zowel retailers, installateurs als doe-het-zelvers. Toch zullen doe-het-zelvers nog steeds advies en hulp nodig hebben van professionele Quick-Step-installateurs. Die zijn immers speciaal opgeleid om de kamers op te meten met de 3D-scanner.

Quick-Step Rigid Vinyl-vloeren

Nieuwe designstandaard voor de vinylmarkt

Quick-Step vestigde als eerste een nieuwe standaard in de laminaatmarkt met de introductie in 1997 van Uniclic, het eerste lijmloze, geÔntegreerde kliksysteem. Zo werd Quick-Step het synoniem voor laminaatvloeren. Vandaag wil Quick-Step met Rigid Vinyl de nieuwe standaard worden voor vinyl vloerbekleding.

De Rigid Vinyl-vloeren van Quick-Step bieden een oplossing tegen deuken die bij de traditionele vinyl vloeren vaak een gevolg zijn van oneffenheden van de ondergrond. Een niet egaal vloeroppervlak veroorzaakt oneffenheden die door de vinylplanken doorschijnen, waardoor lelijke patronen zichtbaar worden. Hybride producten zoals hout-kunststofcomposieten (WPC) en vaste polymeerkernen (SPC) hebben getracht om hier oplossingen voor te vinden, maar ze hebben ook nadelen. Zo is WPC gevoelig voor deuken van harde hakken en stoelpoten in het vinyloppervlak. Met SPC hoor je dan weer vervelende tikgeluiden wanneer mensen eroverheen lopen.

De Rigid Vinyl vloerbekleding van Quick-Step combineert het beste van beide werelden: een stevige composietkern met een veerkrachtige laag in ťťn product om al deze nadelen op te lossen. De Rigid Vinyl-vloer is voorzien van een hoogwaardige slijtvaste en waterdichte oppervlaktelaag die bescherming biedt tegen krassen, vlekken, slijtplekken, geuren en glans. Eronder bevinden zich drie extra onderlagen die optimale aantrekkelijkheid, comfort, veiligheid en installatiegemak waarborgen. Dankzij de fijn bedrukte vinyldecoratielaag zijn de realistische, natuurlijke en authentiek uitziende elegante vloeren bijna niet te onderscheiden van echt hout. De derde veerkrachtige laag is ontworpen om comfortabel te lopen op zacht en warm aanvoelend vinyl. Deze laag verbetert en optimaliseert ook de omgevingsakoestiek. Een laatste robuuste composietkern biedt een stabilisatielaag tussen twee onbuigzame, met glasvezel versterkte lagen, waardoor de ondervloer geen voorbereiding vereist. Vinyl is een uitstekende warmtegeleider en kan dus ook perfect bovenop een vloerverwarming- of koelingssysteem worden geplaatst.

"Voor onze hoogwaardige Rigid Vinyl-vloeren hebben we voortgebouwd op onze grondige know how in het segment van de meerlaagse, zwevende en harde vloerbedekkingĒ, legt Paul De Cock uit. ďDeze innovatie speelt in op de groeiende vraag van de consument naar design, installatie- en gebruiksgemak, akoestische isolatie en waterdichtheid. Ik ben er echt van overtuigd dat de combinatie van de ReadyFit technolgie met de revolutionaire Rigid Vinyl vloer maximaal voldoet aan de behoeften van de moderne consument die een maximum aan gemak, performantie en design nastreeft.Ē


Quick-Step Rigid Vinyl-vloeren

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo