Het grote gemak van laminaat

Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Het grote gemak van laminaat
U bent op zoek naar een geschikte vloerbekleding, dan zijn er tal van mogelijkheden. Maar waarom kiezen voor laminaat? Laminaat biedt heel wat voordelen en is daardoor een ideale keuze. Het is makkelijk te plaatsen en op de koop toe onderhoudsvriendelijk. In tijden van drukdrukdruk is dat op zijn minst mooi meegenomen.

Voordelen laminaat

Een groot voordeel van laminaat is dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een echt houten vloer. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en structuren. Zo vindt u gemakkelijk een bijbehorende laminaatvloer voor elk interieur. De prijs- en kwaliteitsverhouding van laminaat is een ander groot voordeel. Door een goed productieproces zijn A-kwaliteit laminaatvloeren geen uitzondering bij aanbieders.

Onderhoudsvriendelijk

Nog een voordeel is dat het erg gemakkelijk is om zelf te leggen. Met de huidige kliksystemen (lees verder) van laminaat is het leggen van laminaat een fluitje van een cent. Wanneer u toch gebruik wilt maken van professionele hulp bij het leggen van laminaat, hebben aanbieders dikwijls een aparte legservice in huis.

Met laminaat hoeft u zich niet snel zorgen te maken over mogelijke schade. Laminaatvloeren zijn krasbestendig, ze kunnen ook goed tegen vocht, waardoor niet snel vlekken ontstaan. Over onderhoudsvriendelijkheid gesproken, laminaat reinigen lukt al met een stofdoek of een vochtige doek. U wint veel tijd!

Kliklaminaat voor iedereen

Het tijdperk van lijmen en morsen is voorgoed passť. De hedendaagse laminaatvloer laat zich eenvoudigweg in elkaar klikken.

Het voordeel daarvan is dat het plaatsen sneller gebeurt, u verliest geen tijd met het geknoei met lijm. Bovendien sluiten de laminaatdelen perfect op elkaar aan. De vloer ziet er daardoor meer uniform uit.

Nog een voordeel is dat de vloer na de plaatsing direct begaan begaanbaar is. Zo hoeft u niet noodzakelijk alle meubilair uit de kamer te verhuizen, u zet de meubels op ťťn helft van de ruimte en intussen legt u de eerste helft van de laminaatvloer. Nadien verschuift u de meubels en kan u zo de kamer verder afwerken. Bij verhuis kunt u de vloerlatten indien gewenst, zelf verwijderen en naar de nieuwe woning meenemen. Vraag eens advies bij Parketdirect.nl, die weten er alles over en staan u graag professioneel terzijde.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo