6 tips bij het uitzoeken van laminaat

Bron: Bouw & Wonen
6 tips bij het uitzoeken van laminaat
Met laminaat kies je voor een degelijk en duurzaam vloeroppervlak. Ideaal voor ruimtes die vaak gebruikt worden zoals bijvoorbeeld de woonkamer of een kantoorruimte. De kunststof toplaag is vlekbestendig en beschermt het laminaat tegen krassen en beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat laminaatvloeren niet zomaar beschadigen. Wil je ook een laminaatvloer in je woning maar weet je nog niet goed hoe je moet kiezen? Deze tips helpen je met het uitzoeken van het juiste laminaat.

1. Neem de garantieperiode in overweging

Het feit dat laminaat zo slijtvrij is zorgt ervoor dat aanbieders zoals bijvoorbeeld Floorhouse.be een garantie geven op de laminaatvloeren. Heb je een leuk laminaat gevonden? Vraag dan even naar de garantieperiode - wel zo mooi meegenomen!

2. Combineer met de interieurstijl

Probeer het laminaat zoveel mogelijk binnen je huidige (of toekomstige) interieurstijl te laten passen. Heb je bijvoorbeeld veel donkere meubels en houttinten in de woning, dan zou een licht gekleurd laminaat een mooi contrast leveren. Heb je juist veel lichte en witte meubel- en decoratiestukken dan zorgt een donkere vloer voor de juiste accenten. Hetzelfde geldt voor de ruimte waar het laminaat uiteindelijk in geplaatst zal worden. Een grote ruimte maak je gemakkelijker gezellig met een donkere kleur laminaat. Een kleine ruimte oogt juist weer ruimer en groter met een licht laminaat.

3. Overige mogelijkheden

Laminaat is meer dan enkel een goede vloerbedekking. Het plaatsen van laminaat brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Het is kleurvast, vochtbestendig en je kunt kiezen uit een grote variatie vloeren. Het biedt ook mogelijkheden tot bijvoorbeeld vloerverwarming. Ideaal voor de woonkamer.

4. Soort laminaat kiezen

Er zijn verschillende soorten laminaat verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld laminaat, lamelparket of zelfs massief hout. Daarnaast zijn de soorten laminaat ook nog eens beschikbaar in verschillende kleuren en printen. Maak eventueel vooraf een moodboard waarin je alle soorten vloeren die bij jouw smaak passen samengevoegd. Zo krijg je een duidelijker beeld van je uiteindelijke wensen en behoeften.

5. Met of zonder V-groef

Naast de verschillende soorten, kleuren en printen kun je ook nog kiezen tussen laminaat met, of zonder V-groef. Deze V-groef geeft het laminaat een echte houtlook. Door die zichtbare V-groef kun je duidelijk zien dat je vloer uit planken bestaat. Houd wel rekening met het feit dat laminaat met een V-groef net wat lastiger schoon te maken is.

6. Kies de juiste plinten

Wanneer je uiteindelijk het juiste laminaat gekozen hebt wordt het tijd om aan de plinten te denken. Neem je plinten in dezelfde kleur als het laminaat, of ga je juist voor een contrasterende variant?

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo