Vloerverwarming voor parket, tapijt, pvc en meer

24 april 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Vloerverwarming voor parket, tapijt, pvc en meer
Vloerverwarming is een goede manier om je huis gelijkmatig en aangenaam te verwarmen. En het maakt niet uit wat er op jouw vloer ligt. Er is geschikte vloerverwarming voor parket, tapijt, pvc, gietvloeren, keramische tegels, en ga zo maar door. En er komt geen breekwerk aan te pas.

Click & Go

Click & Go is een zogenaamd droogbouw verwarmingssysteem dat niet in cement gegoten wordt. Het systeem bestaat uit kunststof elementen met een handzaam formaat van 36 x 36 x 1,2 cm. Deze zijn voorzien van een meanderend (slingerend) sleuvenprofiel voor de montage van de PE-RT leiding. De verbinding tussen de elementen wordt door middel van een demontabel klik-systeem gerealiseerd. Een van de grote voordelen van dit systeem is de geringe opbouwhoogte van slechts 12 mm.

Vloerverwarming voor parket, tapijt, pvc

De voordelen

Click & Go is het meest comfortabele, duurzame en veilige klimaatsysteem. Het systeem kan in een handomdraai worden aangelegd en is energiezuinig. Ideaal voor bijna elke ruimtelijke toepassing. Het systeem wordt zelfs toegepast in schepen. Snelle montage, efficiënte verspreiding van energie met een revolutionair lage opbouw van 12 mm. Dat zijn de voordelen van Click & Go, het innovatieve vloer- wand en plafond klimaatsystemen.

Vloerverwarming voor parket, tapijt, pvc

Verwarmen én verkoelen

Bij Click & Go volgen de leidingen een slingerend of meanderend patroon. Daardoor wordt de energie gelijkmatig over het oppervlak verdeeld. Dat maakt het systeem zeer efficiënt en duurzaam. Zelfs in de winter is een maximale watertemperatuur van 50° Celsius voldoende om het behaaglijk warm te krijgen. In de zomer wordt hetzelfde systeem gebruikt, maar dan om de ruimte te koelen. Met het koelen tot een oppervlaktetemperatuur van ca 17° Celsius wordt een verkoelend klimaat gerealiseerd.

Overal inzetbaar

De systeemelementen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de ruimtelijke mogelijkheden. Dankzij de hoogte van 12 mm zijn de elementen perfect te combineren met een keramische, hout, parket, laminaat, pvc of gietvloerafwerking. Voor de toepassing met pvc of tapijtbedekking wordt een aluminium druklaag van 1 mm erop geplakt allemaal direct te verlijmen of monteren op de Click & Go-elementen, zonder dat de toegestane hoogte voor deuren e.d. wordt overschreden (totaal 13 mm).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo