Vloerbekleding

Alleen de plintjes nog

Alleen de plintjes nog
Wellicht de meest gehoorde opmerking na een verbouwing of een verhuizing is: alles is klaar, alleen de plintjes nog. Plinten zijn duidelijk het ondergeschoven kindje in klusland. En dat terwijl het dé finishing touch is van de vloer.

Meer dan enkel afwerking

Heb je een mooie laminaatvloer liggen, maar zijn de zijkanten niet afgewerkt? Natuurlijk is dat even handig, zodat je nog wat snoeren achter de plinten weg kunt werken. Maar na enkele weken moeten de plintjes toch wel aangebracht zijn. De plint zorgt ervoor dat de vloer ‘af’ is.

Functioneel

Vooral bij een laminaatvloer is een plint noodzakelijk. Dit omdat je elke plank nét even anders afzaagt, waardoor het rommelig oogt langs de randen. De plint bedekt dit voor het oog, wat maakt dat de laminaatvloer er gelijk strakker uitziet. De vloer helemaal tot aan de muur leggen is niet de bedoeling. Het is immers zo dat een vloer krimpt en uitzet, naar gelang het jaargetijde waar we in zitten. Ruimte langs de randen maakt dus dat de vloer letterlijk in beweging kan blijven.

Verlengstuk van de laminaatvloer

Een plint is het verlengstuk van een van de onderdelen je kamer. Kies je voor dezelfde stijl als de vloer, dan is het dé afwerking van de vloer. Het is verstandig om dan de plinten direct met de laminaatvloer te kiezen en te kopen. Dit omdat je dan zeker bent van dezelfde stijl. Kies je een plint in dezelfde kleur als de muur, dan is dé afwerking van de muur. Ga je voor contrasterende plinten? Dan is de plint een object op zich en heeft het zijn eigen sierwaarde.

Klaar voor open huis!

Een plint is de beschermer van de muur. Door een plint stoot je er immers niet zo snel tegenaan. Je kunt voor diverse soorten plintjes kiezen. Zo heb je deklijsten, sierplinten, hoge plinten, platte plintjes, etc. Wat je kiest, maakt niet uit. Als de plintjes maar liggen zodat je tegen je visite of tijdens open huis kunt zeggen: ‘Alles is klaar. Zélfs de plintjes.’

Ook interessant