Van gietvloer tot unieke ondergrond

31 januari 2019 Bron: Bouw & Wonen
Van gietvloer tot unieke ondergrond
Wil je graag een gietvloer voor in je bedrijfsruimte of woning? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden en je zult zien dat je nog heel wat keuzes moet maken. Maar aan de andere kant is dat ook weer een prettige luxe, vooral als je een decoratief element wilt laten toevoegen aan de ondergrond. Zo kan je niet alleen kiezen voor een gietvloer in een verschillende kleur, een coating biedt ook een aantal mogelijkheden op dit gebied.

De voordelen van een gietvloer

Maar waarom zou je nou juist voor een gietvloer kiezen? Waarom is juist deze ondergrond zo populair? Een gietvloer biedt tal van voordelen. Deze wordt gemaakt van sterke materialen als harde kunststof. Hierdoor is de vloer niet alleen hoog belastbaar, maar ook duurzaam. Het is een investering om deze vloer aan te schaffen, maar dan ben je verzekerd van een levensduur van zoín twintig jaar. Indien er kleine beschadigingen in de vloer voorkomen, kan dit eenvoudig verholpen worden door de specialist. Daarnaast is een gietvloer naadloos. Dit betekent dat vuil zich in dit geval niet kan ophopen in kleine kieren. Zo houd je de grond altijd makkelijk schoon zonder hier heel veel tijd aan te hoeven besteden.

Van gietvloer tot unieke ondergrond

Geschikt voor elk interieur

Tijdens de productie van de vloer, is het mogelijk om pigment of andere elementen aan de kunststof toe te voegen. Op deze manier is het mogelijk een betonvloer te realiseren, maar ook hier zit weer onderscheid in door het gebruik van een mix van verschillende tinten. Een gietvloer wordt vaak gelegd in een vlakke variant. Maar wil je graag wat meer reliŽf in de vloer? Kies dan voor een grindvloer. Hierbij worden kleine grindkorrels toegevoegd aan de transparante kunsthars. Kijk voor een overzicht van de mogelijkheden op Goedkope-gietvloeren.nl.

EfficiŽnte coating

Een coating is de beschermende laag bovenop een gietvloer. Hierdoor wordt de vloer velen malen sterker. Het is mogelijk om deze aan te laten brengen in zowel een transparante als gekleurde variant. Hierdoor kan je eenvoudig de gehele uitstraling van je vloer aan laten passen. Kies bijvoorbeeld voor een rode coating voor een warme sfeer in de ruimte. Wil je graag de vloer aan laten sluiten op de huisstijl van je bedrijf? Laat dan het logo van je onderneming verwerken in de coating. Door middel van een coating bescherm je de vloer ook tegen UV-straling. De kleur blijft hierdoor behouden, zelfs als de vloer elke dag wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Van gietvloer tot unieke ondergrond

Altijd op maat

Schakel voor de aanleg van een gietvloer altijd een specialist in. Deze is niet alleen op de hoogte van alle mogelijkheden, maar biedt ook kwaliteit en service op maat. Zo ben je verzekerd van een gietvloer op maat die jarenlang dezelfde uitstraling behoudt. Wil je graag eerst in het echt zien wat de mogelijkheden zijn? Breng dan ook eens een bezoekje aan de showroom van Gietvloer Rotterdam. Wil je graag meer weten over de beste vloer voor jouw bedrijfsruimte of woning? Dan behoort een vrijblijvend adviesgesprek met de specialisten ook tot mogelijkheden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo