Vloerbekleding

Keramisch parket en houtlook tegels

Keramisch parket en houtlook tegels
Keramisch parket staat ook wel bekend als keramisch hout of houtlook tegels. Wanneer je kiest voor een vloer met houtlook tegels, brengt dit erg veel voordelen met zich mee. Maar, wat is keramisch parket eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Keramisch parket is een andere benaming voor tegels met een houtmotief, oftewel houtlook tegels. De tegels lijken op hout, maar bieden de voordelen van een keramische tegel. Tegenwoordig is het verschil tussen een houten en een keramische vloer nog amper te zien. Wil je alle voordelen van een vloer met houtlook tegels weten? Hieronder vind je ze allemaal!

Perfecte houtlook

Een keramisch parket met houtlook tegels is amper te onderscheiden van een vloer met echt hout. Dit is mogelijk gemaakt door de verschillende technologische ontwikkelingen die plaatsgevonden hebben op het gebied van houtlook tegels. De imitatie is verbazingwekkend. Naast het uiterlijk van de tegels, hebben zij ook een identieke structuur van echt hout. Het is mogelijk om de houtlook tegels ook een voelbare houtstructuur te geven, waardoor de tegels nog moeilijker te onderscheiden zijn van echt hout.

Makkelijk onderhoud

Houtlook tegels zijn erg gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Schuren, lakken of in de was zetten is verleden tijd. De vloer met houtlook tegels blijft ook erg lang mooi, dit komt door de sterke bovenlaag die er op zit. Krassen of deuken maken geen kans. Zelfs na jarenlang intensief gebruik te maken van de vloer is deze nog prachtig. Om de vloer schoon te houden is regelmatig dweilen met water en azijn of spiritus al voldoende. Speciale schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

Overal te leggen

Keramisch parket hoef je niet per se alleen in de woon- of slaapkamer te leggen. Keramisch parket is overal te leggen. Denk bijvoorbeeld aan andere ruimtes zoals de keuken, de badkamer of in het toilet. Keramisch parket is zelfs buiten te leggen. De houtstructuur zorgt er voor dat wanneer het nat is, je niet snel uitglijdt. Sommigen plaatsen houtlook tegels zelfs aan de wand, wat een stoere en sfeervolle uitstraling geeft.

Ook interessant