Badkamers

De vele voordelen van een inloopdouche

De vele voordelen van een inloopdouche
Een inloopdouche creëert een luxe en ruimtelijke sfeer in je badkamer. Daarom winnen ze met de dag aan populariteit. Een inloopdouche zorgt voor dagelijks gemak en ontspanning onder de douche. Word niet langer gehinderd door een plakkend douchegordijn, een opstapje of een kierende douchedeur. Een inloopdouche past bij iedere stijl en in elke badkamer. Maar hoe vind je je ideale inloopdouche? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten bij het maken van je keuze?

Ruimtelijk

Een inloopdouche zorgt ervoor dat de badkamer groter oogt en het licht zich eenvoudig kan verspreiden. Voor nog meer ruimte zou je eventueel inbouwkranen en -douches in de muur kunnen verwerken, dat geeft meer bewegingsvrijheid. Een ander voordeel van een inloopdouche is de flexibiliteit in vorm en maat. Waar een klassieke douchecabine meestal maar 80x80cm of 90x90cm meet, kun je met een inloopdouche veel makkelijker variëren. Je kunt spelen met de ruimte door de inloopdouche vrijstaand te plaatsen voor een moderne uitstraling. Of plaats de inloopdouche in de hoek om tocht te voorkomen. Door de vele opstellingsmogelijkheden is het haalbaar om in iedere badkamer een inloopdouche te realiseren.

sanitairwinkel inloopdouche

Gemak in onderhoud

Een belangrijk voordeel van een inloopdouche is het gemak in onderhoud. De wanden zijn eenvoudig schoon te houden want er zijn geen deuren en scharnieren of strippen meer, waar vuil achter blijft steken. Door na elke douchebeurt de glazen wand af te nemen met een wisser voorkom je kalk- en zeepresten. Regelmatig reinigen met een vochtige doek en eventueel milde allesreiniger voor de hardnekkigere vlekken volstaat. Een extra optie is je glazen wanden te behandelen met een antikalkmiddel. Dit zodat het contact met water, stof en vuil geminimaliseerd wordt en het afnemen nog gemakkelijker gaat.

De wanden voor de inloopdouche zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor helder glas, maar ook voor (gedeeltelijk) mat of getint glas, voor meer privacy. Daarnaast zijn er ook nog verschillende dessins die voor een meer speelse look zorgen in de badkamer.

sanitairwinkel inloopdouche

Toegankelijk

Met een inloopdouche is een opstapje verleden tijd. Dit is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld mensen die slechter ter been zijn en/of een beperking hebben. Doordat er geen deuren open of dicht hoeven, is het ook makkelijker om een douchezitje te installeren, zonder dat dit het douchecomfort belemmert. Een inloopdouche is bovendien handig wanneer er een extra persoon komt helpen met de verzorging. Zo blijft het douchen een moment van ontspanning.

Ook bij de verzorging van kinderen is een inloopdouche het overwegen waard. Haren wassen kan met een simpele stap opzij en door de keuze van de juiste tegel als ondergrond is er geen kans meer op uitglijden. Een inloopdouche is minder benauwend en ook voor een kinderbadje is er ruimte genoeg!

Maak je inloopdouche compleet met een mooie grote regendouche voor extra luxe en een douchegoot die wegvalt in je vloer voor een strakke uitstraling.

Ben je overtuigd van de voordelen van een inloopdouche? Neem een kijkje bij Sawiday.nl of Sawiday.be!

sanitairwinkel inloopdouche

Ook interessant