Nieuwe sifon voor inloopdouche

16 december 2016 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Nieuwe sifon voor inloopdouche
Viega
Inloopdouches en douchevloeren zijn mateloos populair. Met de grote vraag naar deze douchemogelijkheden neemt ook de vraag toe naar mooie afvoeroplossingen. Het bekende Viega Advantix-programma afvoeroplossingen is daarom uitgebreid met een nieuwe sifon voor inloopdouche. Door de geringe inbouwhoogte leent deze zich bij uitstek voor toepassing in inloopdouches. De geringe hoogte wordt gecombineerd met een effectieve bescherming tegen rioolluchten.

Door de populariteit van inloopdouches worden ook de oplossingen die hiervoor worden geboden steeds opvallender. Het gaat daarbij niet alleen om esthetiek, maar ook om de afvoertechniek. Viega geeft met de nieuwe Advantix-sifon daar een goed voorbeeld van. De zeer vlakke afvoeroplossing werkt storingsvrij en de doordachte sifontechniek biedt effectief bescherming tegen stankoverlast.

Nieuwe sifon voor inloopdouche: de techniek

Viega sifon voor inloopdoucheDe nieuwe sifon wordt geleverd met een inbouwhoogte vanaf 70 mm. Om ook bij de geringe hoogte voldoende waterslot te bieden, wordt een geavanceerde hydrauliek in de afvoerbehuizing toegepast. Het belangrijke bodemdeel dat het waterslot bevat, wordt na de montage 90 graden gedraaid en via de dompelbuis in deze stand gefixeerd. Hierdoor wordt het wegstromende water in een speciaal, hoger vormdeel van het verbindingsstuk gevoerd. Het water dat door de afvoer stroomt, maakt daarmee dus gebruik van de bouwhoogte van de binnenbehuizing.

Voldoende afvoercapaciteit

Het volledig uitneembare sifon kan in Advantix douchegoten worden ge´ntegreerd in een vloeropbouw met slechts 70 mm hoogte. Daarbij blijft een afvoercapaciteit van 0,4 l/s gegarandeerd. Dat volstaat ruimschoots voor wellnessdouches die door hun Eco-, Smart-, Jet- of Joy-technologie een gemiddelde watercapaciteit van 0,1 tot 0,2 l/s hebben. Tegelijkertijd blijft voldoende waterslot in de afvoer om zelfs bij onderdruk in het afvoersysteem bescherming te bieden tegen ongewenste luchtjes.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo