Badkamers

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit
Specifieke plaatsten zijn verbonden aan specifieke gevoelens. De badkamer van vroeger roept herinneringen op aan koude tegels en functionele keramische onderdelen. De oppervlakken in een moderne badkamer zijn tegenwoordig diverser: meubels hebben verschillende materialen zoals hout met structuur of halfglanzende lak en mineraal gegoten douches en baden voelen fluweelzacht en warm aan.

Keramisch sanitair en de badkamer horen bij elkaar. Het materiaal heeft een lange traditie in de badkamer en wordt beschouwd als bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het oppervlak voelt glad en koel aan. Zijdematte keramische glazuren in wit, grijs, zand en antraciet bieden bovendien tal van nieuwe designmogelijkheiden.

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit
Cape Cod

Persoonlijke badkamer

Bij badmeubels is keuze uit een grote diversiteit aan materialen, zo kan een eigen persoonlijke badkamer worden samengesteld. Zo zijn consoles en kasten uit de L-Cube serie beschikbaar in 27 verschillende kleuren en oppervlakken. Decoratie of vernis met matte kleuren bieden een fluweelachtig oppervlak, terwijl hoogglans kleuren aanvoelen als een glazuur. Decors met houtlook en fineer van echt hout hebben een glad, egaal oppervlak of bevatten een natuurlijke houtnerf voor een extra touch. Het linnen decoroppervlak heeft een uitgesproken hoge kwaliteit dankzij de diepe structuur met een linnenachtig, bijna natuurlijk gevoel. Voor sommige badkamerseries, zoals Luv van de Deense ontwerpster Cecilie Manz, zijn de consoles ook verkrijgbaar in robuuste natuurlijke materialen zoals massief hout en kwartssteen.

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit
Brioso with Vero Air

Omgevingstemperatuur

Ligbaden en douchebakken zijn meestal gemaakt van acryl. Het robuuste oppervlak is niet-poreus en glanzend wit als keramiek, maar voelt prettiger aan omdat het materiaal de omgevingstemperatuur aanneemt. Het solide oppervlaktemateriaal DuraSolid maakte de weg vrij voor matte oppervlakken met compleet nieuwe designelementen. Hierdoor ontstaan ​​vloeiende elementen zonder zichtbare naden, zoals het Cape Cod-ligbad van Philippe Starck. Het materiaal voelt aangenaam zacht en warm aan.

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit
Stonetto-douchebak

Fluweelzacht

De textuur van de Stonetto-douchebak is daarentegen steenachtig en toch uniform. Het fluweelzachte oppervlak voelt uniek aan. Het is mat en even slip- en krasvast. Stonetto is gemaakt van DuraSolid Q, een hoogwaardig mineraal gietmateriaal dat verkrijgbaar is in de kleuren antraciet, zand, beton en wit.

Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit
Happy D.2 Plus