4 dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer

5 augustus 2022 Bron: Bouw & Wonen
4 dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer
Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je de originele badkamer die erin zit vervangen? Of ga je binnenkort de badkamer in je eigen huis renoveren? Badkamers inrichten en alles wat daarbij komt kijken, kan vaak een flinke opgave zijn. Want waar moet je beginnen? En de verschillende opties zijn bijna eindeloos! Toch zijn er voor badkamers in de basis een aantal belangrijke zaken die je vooraf kunt regelen en waar je rekening mee kan houden.

De stijl bepalen

Allereerst ga je natuurlijk beslissen welke stijl je wilt creŽren voor je badkamer. Ben je op zoek naar een moderne stijl met strakke lijnen of ga je voor een meer traditionele inrichting met sierlijke details? Door je stijl goed in beeld te krijgen kun je gericht te werk gaan. Denk hierbij ook aan wat je belangrijk vindt. Zoals een dubbele wastafel of vierkante spiegel met ingebouwde verlichting. Dan kun je daar de rest van je badkamer weer op aanpassen.

Het financiŽle plaatje

Voor een nieuwe badkamer moet je soms flink in de buidel tasten. Daarom zijn zaken als het bepalen van het budget erg belangrijk. Je wil namelijk niet zomaar geld gaan uitgeven en er halverwege achter komen dat je andere keuzes had moeten maken. Bepaal daarom voorafgaand hoeveel geld je wilt uitgeven aan je badkamer en kijk aan de hand van duidelijke plannen of je financieel uitkomt.

De indeling en de aansluitingen

Hoe je de badkamer inricht hangt natuurlijk ook af van waar de leidingen lopen en waar de aansluitingen zitten. Als jij je douche bijvoorbeeld aan de andere kant van de ruimte wilt hebben, kan het veel tijd en geld kosten om de leidingen om te leggen. Houd daar rekening mee bij het indelen van de ruimte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De doorloop in de badkamer

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, de indeling van de ruimte kan natuurlijk ook de doorloop bepalen. Het is belangrijk dat je altijd makkelijk van de ene kant naar de andere kant kan lopen en een vrije doorloop hebt. Bij een grote badkamer is dat is sneller te realiseren dan bij een kleine badkamer. Het is vooral belangrijk dat je je vrij kan bewegen als je je wilt afdrogen na het douchen of je je klaar wilt maken voor de wastafel.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo