Creëer rust in jouw badkamer

Bron: Bouw & Wonen
Creëer rust in jouw badkamer
Een badkamer is een van de meest gebruikte kamers in een huis. Misschien daarom dat een badkamer al snel een rommeltje kan worden. Er staan flesjes op de badrand en op de gootsteen, handdoeken hangen over de deur en over de verwarming.

Nochtans kan een badkamer ook een oase van rust zijn. Een plaats waar je geniet van een lang bad bij kaarslicht of van een verfrissend ochtendritueel zodat je fris en monter aan de nieuwe dag kan beginnen.

Je badkamer in een oase van rust veranderen kan een onbegonnen taak lijken. Maar dat hoeft het niet te zijn. Met de juiste organisatie tools en decoratie creëer je de badkamer die je altijd al wilde.

Organiseren en opruimen

Stap één van een rustige badkamer is opruimen. Slingeren er lege of ongebruikte dingen rond? Gooi ze dan weg. Heb je echt al die flessen en potjes nodig? Zet wat je elke dag nodig hebt in de douche of op de gootsteen en berg de rest op in een kast. Hang handdoeken op een handdoekenrek.

Verzamel spullen die je nodig hebt in een decoratieve mand. Toiletpapier, bijvoorbeeld, heb je altijd nodig. Een sfeervolle mand met keurig gestapelde toiletrollen oogt nu eenmaal veel mooier dan een half opengescheurde plastic tas waar de rollen uitpuilen.

Kies kalme kleuren

De tweede stap om een ontspannende badkamer te creëren, is het geheel op elkaar afstemmen. Heb je azuurblauwe muren, een groene vloer en handdoeken in alle mogelijke kleuren, dan oogt het geheel rommelig. Door een kleurenpalet te kiezen en dat door te trekken naar alles wat er in je badkamer staat, creëer je een minder druk gevoel.

Nee, dat wil niet zeggen dat je alles moet weggooien en opnieuw moet kopen. Het wil zeggen dat je slimme keuzes moet maken. Kies je bijvoorbeeld voor een koel kleurenpalet, dan kan je kleuren zoals groen, grijs, wit, blauw en zelfs lavendelpaars gebruiken.

De twee minuten regel

Je hebt jouw badkamer tot een oase van rust omgetoverd, gebruikt hem één keer en hop, de hele badkamer is weer een rommeltje. herkenbaar? Nochtans hoeft het zo niet te zijn. Door de twee-minuten-regel toe te passen houd je je badkamer net en rein.

De twee-minuten-regel houdt in dat als je een taak ziet die minder dan twee minuten duurt, je die meteen uitvoert. Je gootsteen schoonvegen kost bijvoorbeeld minder dan twee minuten tijd en het oogt meteen veel netter.

Eenvoudig, toch?

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo