Verwarming & Sanitair

Spaarzaam omgaan met het blauwe goud dankzij FACQ

Spaarzaam omgaan met het blauwe goud dankzij FACQ
Eén van de grootste ecologische uitdagingen van deze tijd is het spaarzaam en verantwoord omgaan met ons waterverbruik. Gemiddeld verbruiken we zo’n 95 liter water per dag. Het hoeft dan ook geen betoog meer dat het essentieel is ons hierover kritisch na te denken en te kiezen voor duurzame en effectieve oplossingen. FACQ stelt graag enkele technologische pareltjes voor die het mogelijk maken water en geld te besparen zonder in te boeten op comfort.

Gebruiksvriendelijke en spaarzame kranen

De EcoJoy-technologie waarmee de GROHE-kranen, verkrijgbaar bij FACQ, zijn uitgerust is een vanzelfsprekend onderdeel in veel van de kranen en douches van het merk. De mengkranen hebben een doorstromingsdebiet van slechts 5,8 l water per minuut. Hierdoor vermindert het waterverbruik zonder in te boeten op gebruiksgemak. Dit is goed nieuws voor het milieu en de portemonnee. Voeg hier nog een temperatuurbegrenzer aan toe, en er wordt eveneens bespaard op de energiefactuur.

Dankzij de CoolStart-technologie van hansgrohe worden de leidingen naar de mengkraan niet onnodig gevuld met warm water. Pas wanneer dit nodig is en de hendel bewust naar links gedraaid wordt, wordt warm water toegevoegd. Deze kraan laat het warme water pas in het reservoir lopen wanneer de hendel echt naar links geduwd wordt. Op die manier verspilt men geen energie door het water onnodig te laten opwarmen.

Spaarzaam omgaan met het blauwe goud dankzij FACQ

Optimaal comfort en kwaliteit onder de douche

Of men nu een opbouw- of inbouwdouchesysteem wil installeren, de Ecostat-thermostaten van hansgrohe zijn geschikt voor elke badkamer. Ze zijn snel en eenvoudig te monteren en verhogen het comfort onder de douche door het debiet, de temperatuur en de druk van het water continu te regelen. De EcoStop-knop beperkt het waterverbruik tot 10 l/min en de comfortabele temperatuurinstelling met veiligheidsblokkering bij 40° beschermt tegen verbranding.

Spaarzaam omgaan met het blauwe goud dankzij FACQ

Watersparende spoelsystemen

Naast de badkamer en de keuken behoren de toiletten tot de plaatsen waar het waterverbruik het hoogst is. Dankzij GROHE’s Dual-Flush installatiesysteem kiest men hoeveel water men wil gebruiken om het toilet door te spoelen. Dit helpt om het jaarlijkse waterverbruik aanzienlijk te verminderen. Een Dual-Flush toilet biedt een keuze uit twee spoelingsvolumes: groot, 6 liter en klein, 3 liter. De waterreservoirs kunnen ook worden aangepast om door te spoelen met een gereduceerd volume van 4,5 liter of 3 liter. Bovendien kan het bedieningspaneel ook afgestemd worden op de mengkranen en douche. Design en verantwoord waterverbruik gaan hand in hand.

Spaarzaam omgaan met het blauwe goud dankzij FACQ