4 tips voor een design badkamer

Bron: Bouw & Wonen
4 tips voor een design badkamer
Een design badkamer heeft altijd een eigenzinnig karakter. Dit begint met een persoonlijk en uitgesproken ontwerp waarbij er graag buiten de standaard kaders wordt gedacht. Met hoogwaardige materialen en gewaagde kleurkeuzes kan er een stijlvol geheel ontstaan. Lees hier 4 tips voor het creŽren van een unieke design badkamer.

1. Verschillende stijlen combineren

Vanuit verschillende badkamerstijlen kan je tot een design badkamer komen. Zowel met ronde vormen als strakke lijnen en van klassiek tot modern. Juist door elementen uit verschillende stijlen te combineren kom je tot een uniek geheel. Met een eigenzinnige indeling, maatwerk meubelen en exclusief sanitair kom je al snel tot een unieke design-look.

2. IndustriŽle elementen

Wil je jouw design badkamer helemaal afmaken, kies dan voor industriŽle elementen. Zoals matzwarte kranen en douchekoppen, deze geven al direct een exclusieve touch. Veel geziene toepassingen in een design badkamer zijn ook robuuste vormgevingen. Zoals grote tegels, grove patronen en royale ligbaden. Met deze grote gebaren ontstaat er een unieke samenstelling voor een stoer karakter.

3. (Sfeer)verlichting

Verlichting speelt een grote rol wanneer je een design badkamer gaat vormgeven. Om bepaalde elementen letterlijk in de spotlights te zetten, kan je met spotjes of lichtstrips werken. Steeds vaker zie je ledverlichting in een nis of rondom een spiegel. Naast praktisch is het ook esthetisch verantwoord. Door te kiezen voor verlichting waarvan je de kleur kan aanpassen, kun je afhankelijk van je eigen mood altijd de sfeer waar jij op dat moment behoefte aan hebt zelf instellen.

4. Kleed het geheel stijlvol aan

Om jouw droombadkamer helemaal af te maken, kleed je het aan met passende accessoires. Zorg voor extra sfeer met uiteenlopende elementen waarbij jij je thuis voelt, zoals je favoriete geurkaarsen, planten, opbergmandjes en een badplank. Door het geheel met persoonlijke design accessoires af te stylen, heb je gegarandeerd een unieke badkamer.

Design badkamer laten ontwerpen

Zelf een badkamer ontwerpen kan erg lastig zijn, het is daarom aan te raden om dit te laten doen door een specialist, zoals bijvoorbeeld bij Laurens Badkamers in Nijverdal. Zij zorgen ervoor dat jouw design badkamer werkelijkheid wordt. Van inspiratie tot advies, en van een uniek ontwerp tot aan de realisatie, zij staan jou bij en zorgen samen met jou altijd voor een perfect resultaat dat aan al jouw wensen voldoet.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo