Handen wassen? Contactloos én stijlvol!

6 mei 2020 Bron: Desco
Handen wassen? Contactloos én stijlvol!
Nu hygiëne meer dan ooit een sleutelwoord is, ziet sanitairspecialist Desco de populariteit van contactloze kranen nog meer toenemen. Elektronische kranen en urinoirspoelers kunnen dan ook heel wat troeven uitspelen: een maximum aan hygiëne en comfort met een minimum aan waterverspilling. Ook de nieuwe, naadloze wastafels van XonYx combineren alle luxe en comfort met een antibacterieel oppervlak en maatwerk tot op de millimeter.

Contactloze kranen en urinoirspoelers

Contactloos kraanwerk is een trend, zowel op de werkvloer als thuis. Steeds meer mensen zien de voordelen van een handenvrije bediening. Allereerst is er uiteraard het hygiënische aspect doordat je de kraan niet meer moet aanraken en het water begint te lopen zodra de sensor een gebruiker detecteert. Bacteriën krijgen zo geen kans meer om zich ergens aan vast te klampen.
Daarnaast verklaren het gebruiksgemak en de economische besparing het succes van elektronische kranen. Dankzij de ingebouwde sensor loopt het water enkel wanneer nodig en voorkom je verspilling. Handen voor de sensor… en klaar. De gewenste temperatuur stel je makkelijk vooraf in. Het rendement op de investering voor een contactloze kraan is berekend op bijna 30%, de terugverdientijd bedraagt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

Desco - Handen wassen? Contactloos én stijlvol!

Praktische informatie:

  • Elektronische wastafelkraan Schell Modus E HD-K: vanaf 229 euro
  • Infrarood urinoirspoeler Schelltronic DN 15: vanaf 398 euro

Hygiënische wastafels op maat

Ook met de nieuwe geïntegreerde wastafels TailerTop van XonYx zet Desco in op hygiëne. De naadloze afwerking en overgang van de wastafel naar het tablet zorgen ervoor dat je het antibacterieel oppervlak heel eenvoudig kan reinigen. Ook de kwaliteit van het materiaal, Solid Surface, is intussen gekend: krasvrij, warmtebestendig, zacht gesatineerd en homogeen oppervlak. Zo tekent TailerTop voor strakke lijnen mét een hoge aaibaarheidsfactor.

Los van deze luxe en comfort, schuilt er nog een grote sterkte in de oneindige combinaties. Het oppervlak van de wastafel kan tot op de millimeter afgewerkt worden – ideaal voor een ontwerp in een nis bijvoorbeeld. Ook gepersonaliseerde projectmodellen (TailerMade van TailerTop) zijn mogelijk, eventueel met uitsparing voor handdoek of tissuebox.

Praktische informatie:

  • TailerTop van XonYx: 600 – 2.000 mm lengte x 500 mm diepte vanaf 546 euro

Desco - Handen wassen? Contactloos én stijlvol!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo