Algemeen

Proximity Badge van Evalan helpt je afstand houden op kantoor

Proximity Badge van Evalan helpt je afstand houden op kantoor
Het Amsterdamse IoT-bedrijf Evalan heeft een badge ontwikkeld waarmee kantoormedewerkers de anderhalve meter afstand beter in de gaten kunnen houden. Komen ze dichter dan twee meter bij elkaar in de buurt, dan begint er een oranje lampje te branden. Overschrijden medewerkers de anderhalvemetergrens, dan knippert er een rood lampje op de badge die ze bij zich dragen.

Deze Proximity Badge is een klein device dat opgespeld, met een clip bevestigd of aan een koord om de nek gehangen kan worden. Het kan ook geïntegreerd worden met bestaande toegangsbadges of andere devices (druppels bijvoorbeeld). Het belangrijkste doel is om het gedrag van medewerkers en bezoekers bij te sturen en ze eraan te herinneren dat ze de anderhalve meter in acht te nemen.

Onbewaakte ogenblikken

De meeste gebouwen zullen straks volgens de anderhalvemeterrichtlijnen ingericht zijn, met spatschermen, afstand tussen werkplekken en signalering voor looproutes en afstand. De verwachting is echter dat we er daarmee nog niet zijn, want juist op onbewaakte ogenblikken gaat het mis. Voor die ogenblikken is de Proximity Badge ontwikkeld. Elke keer dat je het LED-lichtje ziet oplichten op het device van de persoon met wie je praat, weet je dat je een stap terug moet doen. De badge kan gebruikt worden totdat men gewend is aan het veilig afstand houden.

Henk Schwietert, CEO van Evalan: “Eerder deze maand kondigden we vanuit onze joint venture SmartEagle al een Distance Sensor aan, waarmee je binnen gebouwen met optische sensoren, en zonder devices voor individuen, de anderhalve meter in de gaten houdt. Hiermee kun je de ‘besmettelijkheid’ van een ruimte zien. Met de Proximity Badge voegen we hier een mooie oplossing aan toe, waarmee individuele personen een seintje krijgen als ze te dicht bij elkaar komen. Het zal namelijk erg wennen zijn en vaak ongemakkelijk voelen om in de sociale omgang op kantoor die afstand te blijven behouden. Dit device is een subtiele reminder en een steuntje in de rug om toch die stap achteruit te zetten."

Ook interessant


Build for Life