Gratis bouwadvies voor wie duurzaam wil bouwen

  BE   2 juli 2018 Bron: Provincie Antwerpen
Gratis bouwadvies voor wie duurzaam wil bouwen
De adviseurs van Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaam bouwen en wonen, geven gratis onafhankelijk en neutraal bouwadvies aan (ver)bouwers. In juli en augustus komen ze daarvoor langs in vijf Antwerpse gemeenten.

De adviseurs trekken deze zomer naar Boom, Ranst, Hemiksem, Zoersel en Kontich. Toekomstige (ver)bouwers kunnen bij hen terecht met al hun vragen over bijvoorbeeld isolatie, verwarming, regenwater, zonnepanelen, warmtepompen, verluchting,…

“60 minuten lang geven de adviseurs advies op maat voor elke nieuwbouw of verbouwing,” licht voorzitter van Kamp C Peter Bellens toe.“Je hoeft geen volledig uitgewerkt plan van je woning mee te brengen. Een ruwe schets en indien mogelijk een aantal foto’s helpen onze adviseurs al aardig op weg om samen alle duurzame opties bij jouw plannen te bekijken. Zo stomen we samen nieuwe woonprojecten klaar voor de toekomst.”

Op deze plaatsen vind je de Kamp C-adviseurs :
2 juli: Ecohuis Boom
9 juli: Gemeentehuis Ranst
6 augustus: Gemeentehuis Hemiksem
8 augustus: Gemeentehuis Zoersel
20 augustus: Gemeentehuis Kontich

Het planadvies is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk. Dat kan bij bovenstaande gemeentebesturen of bij Kamp C via mail naar bouwadvies@kampc.be of telefonisch op het nummer 014 27 96 50. Geef zeker de gemeente waar je wenst langs te gaan, jouw voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en je vragen door.

Hou er rekening mee dat veel aspecten aan je bouwproject definitief zijn, eens de bouwaanvraag is ingediend. Het beste moment voor een screening is dus de fase vóór de indiening van je bouwaanvraag.

Permanent infoloket op Kamp C in Westerlo

Vind je geen gemeente in jouw buurt waar planadvies wordt gegeven? Dat is geen probleem! Elke dinsdag van 9 tot 17 uur hebben onze adviseurs vrije spreekuren op Kamp C in Westerlo. Elke donderdag en derde zaterdag van de maand organiseren ze ook infoadviezen (30 minuten) en bouwadviezen (60 minuten) op afspraak. Ten slotte kan je altijd ook nog je vragen stellen via e-mail. Tijdens het bouwverlof in juli is het infoloket gesloten.

Ondersteuning voor lokale besturen

Door rechtstreeks advies te geven aan inwoners ondersteunt Kamp C de lokale overheden. Steden en gemeenten uit de provincie Antwerpen kunnen zelf ook rekenen op Kamp C voor een duurzaamheidsscreening van hun lokaal patrimonium en projectadvies- en ondersteuning.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo