Nieuwbouw

Grootste nieuwbouwproject van Antwerpse binnenstad is klaar

Grootste nieuwbouwproject van Antwerpse binnenstad is klaar
Veel kan er in de historische binnenstad van Antwerpen niet meer worden bijgebouwd, en juist dat maakt Residentie Leopold zo speciaal. Bovendien is het ook nog eens gelegen op een absolute toplocatie: in de Henri Van Heurckstraat tussen de Bourlaschouwburg, het Theaterplein en De Botaniek. In totaal gaat het om negen begijnhofwoningen en 80 luxe-appartementen, gelegen op een terrein van 6.000 vierkante meter, ofwel de grootte van één voetbalveld.

En opvallend: ruim 80 procent is intussen al verkocht, zo blijkt uit de eerste cijfers van projectontwikkelaar Immpact. Bovendien gaat het om een erg gevarieerd aanbod, met appartementen vanaf 300.000 euro tot penthouses met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro.

Residentie Leopold - Antwerpen

“Het complex is gelegen op een toplocatie, waar nog maar zelden nieuwbouw kan gebouwd worden. En zeker nieuwbouwwoningen zijn op deze locatie eerder zeldzaam. Dat we dit hier kunnen aanbieden, is dan ook vrij uniek. Zeker als je ziet dat het niet alleen om vastgoed uit het hoogste segment gaat, maar ook over woningen of appartementen die financieel bereikbaar zijn voor alle soorten kopers.”
Philippe Janssens, CEO Immpact


Gigantische binnentuin

Dat het woonproject zo gegeerd is, hoeft niet te verbazen. Eén van de grote troeven van het nieuwe complex is namelijk de omvangrijke binnentuin, zeker uitzonderlijk te noemen op die locatie. De binnentuin - opgebouwd in twee delen - is in totaal maar liefst 2.900 vierkante meter groot, vergelijkbaar met de helft van de oppervlakte van de Groenplaats.

“De binnentuin is zeker één van de grote motoren van dit project. De kans dat er de komende jaren een vergelijkbaar wooncomplex op deze toplocatie komt, met zoveel groen, is behoorlijk klein. Al was het maar omdat de ruimte op deze ligging gewoon beperkt is. Wie hier straks woont, vertoeft midden in de stad, krijgt er meteen ook alle faciliteiten van de stad bij, en kan tegelijkertijd optimaal genieten van de rust, het groen en voldoende privacy. Dat is wat de stadsbewoner anno 2018 wil, maar wat toch niet zo makkelijk te vinden is.”
Philippe Janssens, CEO Immpact


Residentie Leopold - Antwerpen