Renovatie Punta Linea tot 9 sociale appartementen van start

  BE   13 juni 2018 Bron: comtext
Renovatie Punta Linea tot 9 sociale appartementen van start
Aan de Antwerpsesteenweg 38 in Aartselaar is De Ideale Woning gestart met de herbestemming van het voormalige bedrijfsgebouw Punta Linea tot een nieuw sociaal woonproject. Bij deze gelegenheid onthulden burgemeester Sophie De Wit, schepen van woonbeleid Willy Hameau, voorzitter Dirk de Kort en directeur Gert Eyckmans van de sociale huisvestingsmaatschappij zopas een plaquette. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

In samenspraak met de gemeente Aartselaar staat De Ideale Woning in voor de renovatie van het bedrijfsgebouw tot 9 sociale huurappartementen. In 2013 kocht de huisvestingsmaatschappij het kantoorgebouw uit 1992 aan. Na de werken zal het plaats bieden aan 9 wooneenheden, waarvan 2 appartementen met 1 slaapkamer, 3 met 2 slaapkamers en 4 met 3 slaapkamers.

Het gebouw wordt volledig geïsoleerd. Daarvoor worden de voor- en achtergevel verwijderd en nadien teruggeplaatst. Alle appartementen krijgen een eigen terras. Er wordt ook een recuperatiesysteem voor water voorzien. Morgen Architectuur tekende de plannen voor dit project en aannemer Alpas voert de werken uit. In mei 2019 moet alles rond zijn, zodat de nieuwe bewoners kort nadien hun intrek kunnen nemen in de appartementen.

“De plannen voor dit project liggen vast sinds 2013. We zijn uiteraard blij dat we nu ook effectief met de concrete realisatie van start kunnen gaan. Op deze manier creëren we 9 nieuwe wooneenheden zonder bomen te kappen of bijkomende percelen aan te spreken. Dit project brengt Aartselaar alweer een stapje dichter bij het behalen van het sociaal objectief”, onderlijnt Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

“Leegstaande bedrijfsruimten ombouwen naar een woonfunctie in de dichtbebouwde rand rond Antwerpen biedt de mogelijkheid om extra woningen te realiseren zonder open ruimte aan te snijden. De Ideale Woning heeft de laatste jaren dan ook sterk ingezet op het verwerven van leegstaande bedrijfsruimten, onder andere in Aartselaar, Mortsel, Wommelgem en Edegem. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer dan 200 sociale woningen te bouwen op deze sites.”


143 sociale huurwoningen nodig

Tegen 2025 moet Aartselaar 143 sociale huurwoningen realiseren. De gemeente voorziet 95 sociale huurwoningen klaar te hebben tegen 2023. De 48 woningen die nog extra nodig zijn, werden ondertussen al vergund. Hiervan wordt verwacht dat ze tegen 2025 afgewerkt zijn.

“Momenteel zijn er 4 sociale woonprojecten afgerond die plaats bieden aan 31 gezinnen. Sommige woningen zitten verspreid over de gemeente, andere werden ondergebracht in appartementsgebouwen (August De Boecklaan en Hoevelei). In juni worden de 25 nieuwe flats aan de Palmboomstraat in gebruik genomen. Vanaf de zomer staan er nog 49 sociale woningen op de planning. Verder zijn er naast het project Punta Linea aan de Antwerpsesteenweg nog projecten op komst aan de Beukenhoflaan, de Emiel Hullebroecklaan en de August De Boecklaan. Wij streven naar een woning voor iedereen in Aartselaar”, aldus nog schepen Willy Hameau.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo