Goedkope leuke tuin ideeŽn!

20 februari 2023 Bron: Bouw & Wonen
Goedkope leuke tuin ideeŽn!
De lente komt eraan en dat betekent dat het bijna weer tijd is om de tuin op te knappen. Maar hoe doe je dat op een leuke en betaalbare manier? In dit artikel geef ik je een aantal tips en ideeŽn voor het creŽren van een gezellige en sfeervolle tuin, zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten.

Gebruik planten en bloemen

Een van de meest voor de hand liggende, maar toch effectieve manieren om je tuin op te knappen, is door het gebruik van planten en bloemen. Bloemen en planten brengen kleur in je tuin en zorgen voor een gezellige sfeer. Je hoeft hiervoor niet per se naar een dure bloemist te gaan, maar kunt ook naar een tuincentrum gaan en daar goedkopere planten en bloemen kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf plantjes te stekken. Er zijn nu veel goedkope en leuke zaadjes te koop, die je binnenkort al kan laten ontkiemen zodat je in de zomer kan genieten van een prachtige tuin. Door verschillende soorten planten en bloemen te combineren, creŽer je een gezellige en sfeervolle tuin.

Maak gebruik van accessoires

Accessoires zijn een leuke en betaalbare manier om je tuin op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal gezellige kussens voor op je tuinmeubels, een leuke buitenkleed of een aantal lantaarns. Ook kun je met kleine accessoires zoals bloempotten, tuinbeelden en windgongen je tuin net wat gezelliger maken. Vaak kun je dit soort accessoires ook vinden bij de kringloopwinkel of op Marktplaats, waardoor je niet de volle prijs hoeft te betalen.

Kies voor leuke en betaalbare speeltoestellen

Een speeltoestel kopen is een leuke manier zijn om je kinderen te vermaken in de tuin. Je kan kijken op Marktplaats of vraag eens rond in je vrienden- en kennissenkring of die nog speeltoestellen hebben wat niet gebruikt worden. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken voor een opblaasbaar zwembadje, een voetbaldoel, een schommel of een zandbak. Deze speeltoestellen zijn vaak al voor een paar tientjes te koop en zorgen ervoor dat je kinderen zich urenlang kunnen vermaken in de tuin. Een trampoline kopen is ook altijd een succes bij kinderen. Met een trampoline hebben ze uren plezier!

Maak een leuke moestuin hoek

Lijkt het je niet leuk om je eigen groenten, fruit en/of kruiden te verbouwen? Het is nu de tijd om zaadjes te kopen. In de winkels zijn nu op meerdere plekken aanbiedingen voor een kweekbak te kopen. Maar je kan het ook goedkoper oplossen. Op tweedehands websites worden bijvoorbeeld voor een paar tientjes moestuin bakken aangeboden! Je kan het natuurlijk ook zelf bouwen met bijvoorbeeld pallets.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo