Tuin

Drie tips voor het inrichten van jouw tuin

Drie tips voor het inrichten van jouw tuin
Wanneer je ervoor kiest een nieuwe tuin aan te laten leggen is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Wil je alleen gras? Of ben je juist gek op een mooie bestrating? En weet je zeker dat je de kinderen een trampoline geeft? Bij het aanleggen van jouw droomtuin gaat en staat alles met een goede voorbereiding en planning. Bespreek dit vooraf goed met degene die jouw tuin gaat aanleggen. Om jou te helpen geven wij jou in dit artikel drie tips voor het inrichten van jouw tuin. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en zal alles op rolletjes verlopen.

Tip 1 – Een duidelijk tuinontwerp

Het is hierboven al genoemd, maar planning en duidelijkheid is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij de aanleg van jouw tuin. Om misverstanden te voorkomen is daarom van belang jij samen met de hoveniers het tuinontwerp zorgvuldig doorneemt. Op deze manier weet je beiden waar je aan toe komt. Er zijn ongetwijfeld dingen je in een later stadium wilt veranderen. Dit is geen probleem. Maar zorg dat de grote lijnen helemaal duidelijk zijn, aangezien grote veranderingen veel tijd (en dus geld) kosten.

Tip 2 – Zorg voor de juiste tuinafscheiding

Wanneer je een nieuwe tuin hebt is het lekker als je ook wat privacy hebt. Daarbij is het van belang dat je voor de juiste tuinafscheiding kiest. Dit kan natuurlijk een mooie, houten schutting zijn. Sommigen prefereren echter een mooie heg of een fraaie rij met struiken. Waar het om gaat is dat je zeker bent van jouw keuze. Vind je het erg als je buren zo de tuin in kijken? En wil je genieten van alle rust zonder pottenkijkers? Bedenk dan goed dat een tuinafscheiding een van de belangrijkste onderdelen van een tuin is. Zeker wanneer deze helemaal klaar is.

Tip 3 – Het visitekaartje van je huis

Voor mensen die langs jouw huis lopen is de tuin vaak het eerste wat zij zullen opmerken. Daarom is een tuin eigenlijk een soort visitekaartje van het huis. Het is daarom van belang hoeveel waarde je hieraan hecht. Kom je zelden tot nooit in de tuin? Houd het dan simpel en kies voor onderhoudsvriendelijke planten of bestrating. Ben jij het type dat het juist heel leuk vindt om te tuinieren? Dan maakt dit natuurlijk minder uit. Zorg ervoor dat de bestrating en het groen goed bij elkaar passen.

De perfecte inrichting voor jouw tuin

Je hebt nu 3 tips gelezen over het inrichten van jouw tuin. Of het nu om je voor- of achtertuin gaat, een fijne tuin is een aangename aanwinst voor jouw huis. Hoe lekker is het om in de zomer ultiem te genieten van de extra ruimte die jij hebt bij je huis? Met deze tips gaan wij ervan uit dat de tuinaanleg gladjes verloopt en dat je niet voor gekke dingen komt te staan. Geniet van de tuin en onthoud goed: “Alles gaat en staat met een goede voorbereiding.”

Ook interessant