Architectuur

Getty-subsidie voor twee Nederlandse iconen

Amsterdamse School Museum Het Schip en het Rietveld Schröderhuis (foto) ontvangen beide een subsidie van de Getty Foundation. De stichting verstrekt de subsidies in het kader van het Keeping it Modern Initiative. De Getty Foundation in Los Angeles heeft vandaag veertien projecten bekend gemaakt, waaraan ze subsidies verleent met het oog op restauratie en behoud. Het is de tweede keer dat de stichting subsidies geeft; ditmaal verstrekt de Getty Foundation in totaal ruim 1,75 miljoen dollar.

Twee Nederlandse gebouwen krijgen een 'grant' van de stichting: Amsterdamse School Museum Het Schip en het Rietveld Schröderhuis. Museum Het Schip laat weten een bedrag van 180.000 dollar te ontvangen. Stichting Centraal Museum in Utrecht, waartoe het Rietveld Schröderhuis behoort, ontvangt 125.000 dollar.

Conservering en kennisdeling

Het doel van de subsidie aan Museum Het Schip is om bij de restauratie van woonblok en museum Het Schip te komen tot verdieping en verspreiding van de kennis rond dit Amsterdamse School-gebouw. De opgedane kennis over materiaalgebruik en symbolisme in Het Schip zal op verschillende manieren worden gedeeld, zo geeft de museumorganisatie aan.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant