Architectuur

Gent centraal in Zwitsers tijdschrift WERK / Bauen+Wohnen

Het Zwitsers tijdschrift WERK / Bauen+Wohnen, opgericht in 1913, brengt elk jaar een nummer rond een bepaalde stad. Dit jaar is Gent aan de beurt (nr.7/8).
In de inleiding wordt door Marc Dubois uitvoerig ingegaan op de complexe stedelijke morfologie, een verhaal van waterwegen en ingrijpende stedenbouwkundige beslissingen. Christophe Van Gerrewey bespreekt het ontwerp van Robbrecht & Daem Architecten voor de restauratie en verbouwing van één van Gents topwerken, de Universiteitsbibliotheek van Henry van de Velde. Paul Vermeulen situeert het werk van het architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu, een equipe die in 2010 werd geselecteerd voor de architectuurbiënnale van Venetië en die dit najaar haar werk presenteert in deSingel. Het themanummer brengt een selectie van elf Gentse projecten, samen met een stadsplan van Gent.

Het nummer bevat ook een interview met Peter Swinnen, de Vlaamse Bouwmeester. Ongetwijfeld een belangrijk nummer voor de Duitstalige wereld om Gent te ontdekken en om inzicht te krijgen in het architectuurbeleid van de Vlaamse Overheid. De foto op de cover werd speciaal genomen door de gekende Gentse fotograaf Michiel Hendrycks (MD).

Link: www.werkbauenundwohnen.ch