Geberit introduceert nieuwe AquaClean Mera douche-wc

27 augustus 2015 Bron: Geberit
De nieuwe Geberit AquaClean Mera legt de lat in alle opzichten hoger door het beste te bieden op het vlak van technologie, design en comfort. En wat de installatie betreft, zullen de professionals onmiddellijk merken dat men bij de ontwikkeling van dit product een beroep heeft gedaan op echte experts in sanitair. De Geberit AquaClean Mera totaaloplossing tilt het comfort en gemak van een douche-wc naar een heel nieuw niveau. De geavanceerde technologie en het stijlvolle design vullen elkaar bij dit product perfect aan, waardoor spoelen met water gewoonweg een evidentie wordt. Deze revolutionaire douche-wc zal zijn gebruikers steeds weer blijven verbazen, ongeacht het aantal keer dat ze er gebruik van maken.

Eťn blik volstaat om u te laten verleiden

AquaClean Mera weet zich nadrukkelijk, maar toch harmonieus in eender welke badkameromgeving te integreren. Het ontwerp van de hand van Christoph Behling wordt gekenmerkt door materialen van hoge kwaliteit, vloeiende lijnen en naadloze overgangen. Het glansverchroomde oppervlak van de designafwerking geeft de indruk dat het toilet zweeft, een effect dat nog versterkt wordt door het spel van de reflecties.

Geberit AquaClean Mera douche-wc

"Met Geberit AquaClean Mera creŽren wij een hele reeks nieuwe standaarden voor douche-wcís" vertelt Armin Gierer, hoofd van de Geberit AquaClean productlijn. Deze douche-wc zit bijvoorbeeld boordevol revolutionaire technologieŽn. Het is het eerste product dat is uitgerust met de door Geberit ontwikkelde WhirlSpray douchetechnologie met twee wateropeningen, die via een hybride warmwatersysteem van een onmiddellijke en permanente toevoer van warm water worden voorzien. Verder kan de Geberit AquaClean Mera bijzonder grondig en stil worden gespoeld dankzij de TurboFlush spoeltechnologie, in combinatie met de kenmerkende vorm van de door Geberit ontwikkelde keramische wc-pot zonder spoelrand.

Bijkomende functies zoals een discreet oriŽnteringslicht, een wc-deksel dat automatisch opent en sluit, verwarming voor de wc-bril, droging en geurextractie zorgen ervoor dat dit product absoluut comfort biedt. En de gebruiksvriendelijke afstandsbediening biedt u de mogelijkheid om de diverse functies intuÔtief volgens uw persoonlijke voorkeur te bedienen. Maar ondanks al die technologie kan de Geberit AquaClean Mera toch makkelijk door ťťn enkele vakman worden geÔnstalleerd. De aansluitingen voor de water- en stroomtoevoer zijn niet zichtbaar, net zoals de muurbevestigingselementen van de wc.

Reinigen met water: wat kan er beter zijn?

Voor de douchefunctie, het belangrijkste onderdeel van iedere douche-wc, biedt Geberit AquaClean Mera een revolutionaire innovatie. De WhirlSpray douchetechnologie die hier voor het eerst wordt gebruikt, omvat twee wateropeningen en verzekert een uitermate gerichte reiniging. Dit is mogelijk dankzij een zachte, stimulerende douchestraal, die nog versterkt wordt door een dynamische luchttoevoeging. De voordelen zijn indrukwekkend: deze voorziening biedt een grondige en aangename persoonlijke hygiŽne met een gering waterverbruik.

Een afzonderlijke ladydouche levert een uitermate zachte douchestraal. De douchekop is ingebouwd in de douchearm, waardoor hij te allen tijde schoon en beschermd is, ook als hij niet gebruikt wordt.

Geberit AquaClean Mera douche-wc

Innovatieve TurboFlush spoeltechnologie

De door Geberit geoptimaliseerde hydraulische vormgeving van de keramische pot laat toe om het toilet bijzonder grondig en stil te spoelen. Een zijdelingse instroomopening is het enige dat hiervoor vereist is. De keramische pot zonder spoelrand van AquaClean Mera is verrassend ruim aan de binnenkant, dus dit toilet is geschikt voor mensen in alle vormen en maten. De kwalitatief hoogstaande keramische wc-pot is afgewerkt met een speciale oppervlaktecoating die vuilaanslag voorkomt. Verder is het aantal onbereikbare plekken in deze wc-pot minimaal gehouden, terwijl randen en hoeken volledig zijn weggelaten.

U zou kunnen denken dat een wc-bril nooit meer is dan louter een wc-bril. Maar dat hebt u verkeerd voor. Geberit AquaClean Mera is uitgerust met een mooi voorbeeld van de allernieuwste wc-briltechnologie, ontwikkeld op basis van uitgebreide tests en ontwerpstudies. Deze wc-bril van kwalitatief hoogstaand Duroplast is ergonomisch gevormd en biedt een uitzonderlijk hoog zitcomfort.

Verder duurt het niet lang om te kunnen genieten van de vrij instelbare verwarming voor wc-bril. Via een sensor begint de wc-bril op te warmen zodra u het toilet nadert. In tegenstelling tot conventionele oplossingen verbruikt dit verwarmingssysteem geen stroom als het niet in werking is.

Eenvoudig en betrouwbaar

Gezien de bijna onbeperkte mogelijkheden die de installatietechnologie van Geberit biedt, zijn er bijna geen situaties waarin Geberit AquaClean Mera niet geÔnstalleerd zou kunnen worden. De standaard aansluitingsafmetingen van Geberit zorgen ervoor dat de douche-wc compatibel is met zowel alle installatie-elementen als de Monolith sanitaire modules.

De voordelen van deze consequente en systematische aanpak zijn al van bij de planning van het project duidelijk: behalve het feit dat een aansluiting op het elektriciteitsnet voorzien moet zijn, zijn geen extra inspanningen vereist. Aangezien alle Geberit AquaClean douche-wcís zijn uitgerust met een geÔntegreerd mechanisme dat hen scheidt van het drinkwatersysteem, is het verder niet nodig om andere bijkomende systemen te installeren met het oog op conformiteit met de drinkwaterstandaarden EN 1717 en EN 13077. Bovendien kan Geberit AquaClean Mera de elektrische bedieningsplaten, zoals de Geberit Sigma80 en Sigma10 modellen, rechtstreeks van elektriciteit voorzien. De uitstekende coŲrdinatie met de installatie-elementen van Geberit betekent dat de sanitaire en elektrische installaties los van elkaar uitgevoerd kunnen worden.

Ook al weegt de Geberit AquaClean Mera meer dan 30 kg, toch kan hij door ťťn enkele ervaren persoon worden gemonteerd. Dat is mogelijk dankzij een weldoordacht verpakkingsconcept met geÔntegreerd montagemateriaal, dat zodanig werd bedacht dat ťťn persoon de wc zonder overdreven kracht kan positioneren. De vooraf aangebrachte geluidsisolerende tape op het metalen frame helpt ook om de installatie te vergemakkelijken.

GeÔnspireerd door de natuur

Net als de meest recente douche-wc in het AquaClean assortiment is ook dit nieuwste model genoemd naar een waterloop in de Zwitserse bergen. "Mera" is een stroom die ontspringt in de Upper Engadine-vallei in de Zwitserse Alpen en via de Po in de Adriatische Zee uitmondt. De perfecte naam voor dit stijlvolle meesterwerk dat de frisheid en de zuiverende kracht van water belichaamt.

Het Geberit AquaClean Mera toestel is vanaf september 2015 in de handel verkrijgbaar met een alpien witte of glansverchroomde afwerking tegen de aanbevolen verkoopprijs van 4.847,- euro (inclusief BTW 21%).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo