Dossier Batibouw

Revolutie op de Europese markt van toiletten

20 mei 2014 Bron: Geberit
Stel u eens voor dat u uw handen enkel met papier of met vochtige doekjes zou reinigen. Of dat u uw douche zou overslagen? Wedden dat de meeste Europeanen zoiets zelfs niet in overweging zouden nemen? Een dagelijkse douche is nu eenmaal een vaste routine. En dat geldt ook in stijgende mate voor reiniging met water bij een bezoek aan het toilet, voor een cht fris gevoel. Douche-wc's worden stilaan d norm in de badkamer. En dankzij het model Geberit AquaClean Sela, nu ook beschikbaar als staand wc, wordt het nu ng makkelijker om uzelf bij een bezoek aan het toilet te reinigen met water.

Wat deze douche-wc zo bijzonder maakt? De manier waarop Geberit een elegante vormgeving weet te combineren met de aanblik van een klassiek toilet: de techniek voor de douchefunctie werd verdoken ingebouwd. Het toilet, dat al meerdere malen internationaal bekroond werd, is een ontwerp van Matteo Thun, de vermaarde architect en designer in Milaan. Met dit project wilde ik een douche-wc ontwerpen die zo vlot en vanzelfsprekend mogelijk zou passen in nagenoeg elke badkamer, aldus de designer.

Geknipt voor elke badkamer

Geberit AquaClean Sela, d oplossing voor een verfrissende persoonlijke hygine, voelt zich zelfs in de meest veeleisende badkamers thuis. De volledige techniek zoals de elektrische aansluiting, watertoevoer en de bevestiging is volledig weggewerkt. Vanaf april 2014 zal er naast het hang-wc ook een staand wc beschikbaar zijn, met een al even elegant en sober design. Zo vindt u gegarandeerd het Geberit AquaClean Sela model dat perfect past in uw badkamer.

Spitstechnologie

Het design oogt eenvoudig en conventioneel, toch zit er onder het oppervlak heel wat technologie verscholen. Zowel het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel, enkel zichtbaar met geopend toiletdeksel, als de intutieve afstandsbediening is een toonbeeld van gebruiksgemak. De zachte, parelende waterstraal staat garant voor een milde reiniging zonder waterverspilling.

De zitting is vervaardigd uit robuust duroplast en uitgerust met een soft-close mechanisme zodat het openen en het sluiten geruisloos verlopen. Bovendien laat de zitting zich makkelijk afnemen met het oog op een vlot onderhoud. De keramische pot is al even onderhoudsvriendelijk dankzij een vuilwerende toplaag en een bovengemiddeld presterende waterspoeling.

Montagevriendelijk

Naast de Geberit AquaClean Sela hang-wc laat het staand model "back to wall" zich ook voortreffelijk combineren met de Geberit Monolith sanitaire module. De douche-wc kan worden aangesloten op een afvoerbuis in de vloer of de muur.

En nog milieuvriendelijk ook!

De nieuwste allesomvattende toiletoplossing reinigt mild en effectief met een zachte waterstraal die vermengd is met lucht. Dat garandeert niet alleen een aangenaam gevoel maar beperkt ook het energieverbruik. Bij maximale straalsterkte volstaat een half litertje water in de voorgeprogrammeerde doucheduur (20 seconden). Bovendien beantwoordt Geberit AquaClean Sela, net als alle andere douche-wc's van Geberit, aan alle Europese Ecodesign-normen. En dankzij de energiebesparende functie verbruikt dit toestel ook insluimerstand slechts een minimum aan energie.

Aanbevolen verkoopprijzen :

- Geberit AquaClean Sela back to wall staand wc : 3.069,- euro incl. 21% BTW.
- Geberit AquaClean Sela hang-wc : 2.619,- euro incl. 21% BTW.

Ontdek het volledige Geberit AquaClean assortiment op Batibouw 2014 van 20 februari t.e.m. 2 maart 2014 (paleis 7, stand nr. 7107).
De nieuwe Geberit AquaClean Sela is vanaf april 2014 in de handel verkrijgbaar.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo