Vloerbekleding

Super stijlboost voor het kleinste kamertje

Ziet je kleinste kamertje er wat gewoontjes uit? Hoog tijd om het onder handen te nemen. Veel meer dan een houtsoort met klasse heb je niet nodig om het een super stijlboost te geven. Merbau uit het assortiment van Ardento bijvoorbeeld is geknipt voor deze toepassing. De houtsoort mag dan wel luxueus ogen, om wonderen te verrichten in het kleinste kamertje heb je slechts een geringe hoeveelheid merbau nodig. En dat is goed nieuws voor je budget.

Het uit Zuid-Oost-Azië afkomstige merbauhout heeft klasse en dat is er letterlijk aan te zien. De diepwarme roodbruine kleur, die na verloop van tijd nog intenser wordt, harmonieert mooi met een retro of donkerkleurige interieurinrichting. Hou je van een uitgesproken en stijlvol contrast, dan valt de combinatie van het roodbruine hout met wit ongetwijfeld in de smaak.

Vloer én wand

Door de hoge stabiliteit is het ‘werken’ van merbau miniem. Dat maakt het hout zeer geschikt als vloer in drukbelopen ruimtes of als vloer- en wandbekleding in specifieke ruimtes zoals het kleinste kamertje of de badkamer.

In de toiletruimte op de foto werden vloer en wand bekleed met dezelfde merbauplanken van Ardento. De ultravlak geschaafde, 9 cm brede en 14 mm dikke massieve planken zijn beschikbaar in 3 varianten: onafgewerkt, kant-en-klaar afgewerkt met olie voor een zeer natuurlijke uitstraling, of met vernis voor extra glans.

Wil je zeker zijn van een afwerking volgens de regels van de kunst, kies dan voor de kant-en-klare versie. Ga je toch liever zelf aan de slag, werk dan de onafgewerkte planken na de plaatsing zorgvuldig af met olie of vernis. Voor het onderhoud van de merbauvloer gebruik je best onderhoudsproducten die afgestemd zijn op de afwerking.

Aangenaam warm

Kenmerkend voor alle collecties van Ardento is dat ze vervaardigd zijn van massief hout van hoge kwaliteit. Het grote voordeel is de lange levensduur: wanneer de merbauplanken aan een opfrisbeurt toe zijn, volstaat het om ze op te schuren en indien gewenst een nieuwe afwerklaag aan te brengen om het hout er weer vele jaren lang pico bello te laten uitzien.

De massieve merbauvloer ziet er niet alleen top uit, hij voelt ook steeds aangenaam en warm aan, ongeacht het seizoen en de temperatuur.

Tand-en-groef aan 4 zijden

Voor de plaatsing volgens de regels van de kunst doe je een beroep op een vakman. Is doe-het-zelven je tweede natuur, dan kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Dat de planken aan 4 zijden over tand-en-groef beschikken, vergemakkelijkt de plaatsing aanzienlijk. Afhankelijk van de ondergrond kunnen de vloerplanken genageld, vol verlijmd of zwevend geplaatst worden. Als wandbekleding worden de planken op een onderstructuur bevestigd.

Ardento heeft merbau met en zonder ecolabels FSC en PEFC beschikbaar.

De aanbevolen verkoopprijs van de massieve planken schommelt tussen 55 euro/m² voor de onafgewerkte en 60 euro/m² voor de volledige afgewerkte, legklare versie, exclusief btw en plaatsing.