Lamelparket is duurzaam en sterk

24 mei 2013 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Lamelparket is duurzaam en sterk
Uipkes Houten Vloeren
Lamelparket is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De toplaag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout. De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van een kruislings verlijmde Berkenmultiplex. Dit is een zeer stabiele drager en zorgt ervoor dat lamelparket uitstekend geschikt is voor op vloerverwarming. Deze parketvloer kan zwevend gelegd worden. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt, waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan een geluidsnorm moeten voldoen.

Lamelparket met verschillende toplagen
Er bestaan diverse soorten lamelparket. Deze gelaagde vloer is leverbaar met verschillende toplagen. U kunt aan de bovenzijde niet waarnemen of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in elke door u gewenste kleur. De toplaag bestaat over het algemeen uit eiken, maar is ook leverbaar in robijn, jatoba of notenhout. Alleen in de eiken toplaag is er keuze uit verschillende diktes, namelijk 2 mm, 4mm of 6 mm. De parketvloeren worden ook geleverd als visgraatvloer in verschillende breedtes.

Wist je dat?
Je kunt een lamel parket vloer een aantal keer opnieuw schuren en bewerken. Bijvoorbeeld als je de vloer een ander kleur wilt geven! Van donker naar licht of andersom? Geen probleem! Zo gaat de lamelparketvloer jarenlang mee.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo