Woontrend: houten vloer in Scandinavische stijl

12 augustus 2013 Bron: Interlinka
Wie mee is met de nieuwste woontrends weet dat de Scandinavische stijl het op dit moment zeer goed doet. Blank en lichtgekleurd hout eist de hoofdrol op in deze natuurlijke, sfeervolle en warme stijl uit het noorden. Warm mag je in sommige gevallen zelfs letterlijk nemen, zoals in het geval van een houten vloer: mooi om te zien en aangenaam warm onder je voeten, in elk seizoen en ongeacht de temperatuur.

Inspiratie uit ScandinaviŽ
Helemaal in de Scandinavische stijl lanceert Ardento haar nieuwste collectie NORDIC: massieve parketvloeren van PEFC-gelabeld wit Noords dennenhout. Kenmerkend voor deze houtsoort zijn de zuivere blanke kleur, de uitgesproken naaldhouttekening en de ronde knoopjes.

De houten vloeren zijn geschikt voor ruimtes met matig beloop en voelen zich zowel in een hedendaagse als in een landelijke woninginrichting in hun nopjes. De vloer vormt ook een leuke match met een interieur in vintagestijl.

Dat de collectie NORDIC gunstig geprijsd is, biedt mogelijkheden om (ook) voor het comfort van massief hout te kiezen in de slaapkamer, de dressing, de overloop, de speelruimte, de hobbykamer, de bureelruimte, etc.Uniek voordeel
Interessant bij een houten vloer is dat je de vloer een facelift kan geven zonder grote kosten of kap- en breekwerken. Het volstaat om de oude afwerkingslaag weg te halen en een nieuwe afwerkingslaag in de gewenste kleur aan te brengen.

Dat de collectie NORDIC bovendien vervaardigd is van massief hout, verleent de vloeren een uniek voordeel in vergelijking met alle andere vloerbedekkingen. Tijdens zijn lange levensduur kan het hout diverse keren worden opgeschuurd. Na elke schuurbeurt ziet de parketvloer er weer als nieuw uit.

Persoonlijke touch
De Nordic-collectie bestaat uit vlak geschaafde planken van 2,45 m lang en ongeveer 18 mm dik. Om de 18,5 cm brede planken maximale stabiliteit te geven en te voorkomen dat het hout Ďwerktí, zijn ze vervaardigd van smalle massieve houtstroken die in de breedte aan elkaar verlijmd zijn.

De massieve parketvloer is beschikbaar in 3 varianten: onafgewerkt en kant-en-klaar afgewerkt met een witte of een lichtgrijze natuurlijke olie. De onafgewerkte planken werk je na plaatsing af met olie, beits of vernis in functie van het gewenste uitzicht. Een aanrader voor wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt en aan zijn/haar interieur een persoonlijke draai wil geven.

Voor een gemakkelijk onderhoud gebruik je best onderhoudsproducten die afgestemd zijn op de gekozen afwerking. Voor het regelmatige onderhoud volstaat stofzuigen en dweilen met zuiver water en een scheutje onderhoudsproduct. Om de houten vloer periodiek een grondige(r) beurt te geven, gebruik je een aangepast product.

Goed geplaatst
Dat de planken breed zijn en aan 4 zijden over tand-en-groef beschikken, zorgt voor een snelle en gemakkelijke plaatsing, zowel in een nieuwbouw als bij renovatie. Voor de plaatsing kan je een beroep doen op een vakman, maar een handige Harry kan ook zelf aan de slag. Afhankelijk van de ondergrond zijn er verschillende mogelijkheden: nagelen, vol verlijmen of zwevend plaatsen.

Van goeden huize
Massief hout voor in- en outdoortoepassingen is de specialisatie van dit Belgische houtlabel waarvan de naam verwijst naar Ar-Denn, het Keltische woord voor eik.

Ardento mag dan een jong merk zijn, het is van goeden huize en maakt deel uit van het familiebedrijf Hoebeek dat bijna 110 jaar houtexpertise op de teller heeft.De aanbevolen verkoopprijs van de massieve parketvloeren NORDIC schommelt tussen 25 euro/m≤ voor de onafgewerkte en 37,50 euro/m≤ voor de kant-en-klaar afgewerkte vloeren, exclusief plaatsing en btw.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo