Verwarming & Sanitair

Zwevende bedieningsplaat voor spoelreservoirs

Stelt u zich even voor: een dunne plaat in glas of geborsteld staal, die elegant boven het toilet lijkt te zweven... De tijd van de lompe spoelbakken met trekkoord of grote knoppen ligt ver achter ons. Ontdek de Sigma70, de nieuwe bedieningsplaat van Geberit tijdens Batibouw 2014. Die kan niet alleen bogen op een knap design, ze is ook een staaltje van technologische innovatie.

“Heb je het toilet wel doorgetrokken?” Misschien stelt u die vraag ook nog wel aan uw kinderen... Nochtans is die manier van doorspoelen voltooid verleden tijd! Vandaag is de bedieningsplaat de enige interface tussen de gebruiker en het spoelsysteem van het toilet. En die plaat heeft in de loop der jaren een hele evolutie doorgemaakt: eerst waren er de mechanische platen met knoppen, dan de elektronische platen met automatische spoeling... En nu is er de Sigma70: een plaat zonder knoppen of toetsen.

Het volstaat de Sigma70 lichtjes aan te raken om het toilet door te spoelen. Hoe dat in zijn werk gaat? Dankzij het systeem met servo-ondersteuning, een vondst van de Geberit-ingenieurs. Wanneer de gebruiker de bedieningsplaat aanraakt, vertrekt een pneumatische puls naar het spoelsysteem. Die puls maakt gebruik van de druk van het water in de leidingen om de energie te vertienvoudigen. Of, eenvoudig gezegd, de druk van het water in de leidingen levert de energie om het spoelmechanisme in werking te stellen. Knap gezien, toch?

Behalve met deze unieke en gepatenteerde techniek pakt de Sigma70 ook uit met een elegante vormgeving. Dankzij de strakke lijnen, de perfecte randen en de afgeronde hoeken is deze bedieningsplaat een toonbeeld van discretie. Ze is amper 4 mm 'dik', wordt onzichtbaar bevestigd en lijkt wel boven het toilet te zweven. Het is dan ook geen toeval dat de Sigma70 en designer Christoph Behling de meest prestigieuze sectorprijs in de wacht hebben gesleept: de Design Plus powered by ISH 2013.

De nieuwe Geberit-bedieningsplaat Sigma70 is geschikt voor elk inbouwspoelreservoir uit het Geberit Sigma-assortiment. De plaat is verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal of in glas (gehard veiligheidsglas) in de kleuren wit, zwart en umbra.

Geberit Sigma70 op Batibouw 2014

Richtprijzen:

Bedieningsplaat Geberit Sigma70 (zwart/wit/umbra): 344,96 euro (incl. 21% btw)
Individualiseerbare bedieningsplaat Geberit Sigma70: 305 euro (incl. 21% btw)
Bedieningsplaat Geberit Sigma70 in geborsteld staal: 400 euro (incl. 21% btw)

Ontdek het volledige Geberit-assortiment tijdens Batibouw, van 20 februari tot 2 maart 2014 (paleis 7, stand 7107).

Ook interessant