Fritz Hansen lanceert de vernieuwde Vico Duo stoel

17 maart 2020 Bron: Oona
Fritz Hansen lanceert de vernieuwde Vico Duo stoel
Fritz Hansen lanceert de vernieuwde Vico Duo stoel ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van Vico Magistretti. Magistretti ontwierp de stoel in 1997 in zijn kantoor tussen de schetsen van de ontwerpafdeling van Fritz Hansen. Vol enthousiasme ging hij samenwerken met Fritz Hansen om het beste te halen uit diens ervaring en traditie op het vlak van fineer.

De stoel heeft een zeer eenvoudig ontwerp, met strakke lijnen. Een losse ďzĒ-lijn die hij tekende op papier vormde de inspiratie voor de achterwaartse armsteunen van de stoel Ė een ongebruikelijk element in het ontwerp dat een bewust evenwicht creëert. De armsteun en achterste poten bestaan uit ežežn stuk staal Ė een tweede uniek aspect van dit ontwerp.

Fritz Hansen lanceert de vernieuwde Vico Duo stoel
ďDe stoel was van begin af aan een sterke samenwerking tussen Fritz Hansen en Vico Magistretti. Tegen 1997 had Magistretti heel wat vertrouwen gekregen in zijn ontwerpkunsten en voelde hij zich ontspannen in zijn praktijk en carrieŐre. De stoel heeft een eenvoudig en comfortabel, doch sterk ontwerp waarin dit wordt gereflecteerd,Ē zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.

De nieuwe armkussens en zwarte poedercoating op de basis creëren een hedendaagse look, waardoor de Vico Duo ideaal is voor een flexibele werkomgeving en gastvrije onthaalruimte.

Fritz Hansen lanceert de vernieuwde Vico Duo stoel

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo